A hatalom gyengesége

2010. augusztus 01. 13:00

A Híd parlamenti klubjának labilitását nem az OKS, hanem Bugár Béla hatalmaskodása okozza.

2010. augusztus 01. 13:00

„1989 novembere óta az OKS emberei Szlovákia polgári jellegének legfőbb képviselői. Olyan törvényeket alkottak és támogattak, amelyek a kisebbségek jogait szavatolták, a magyar kisebbséget bevitték a kormányba, a koalíciókba, a szlovákokkal való szövetségbe, saját népszerűségük kárára harcoltak a szlovák nacionalizmus ellen. Ezért úgy gondoltam, természetes, hogy éppen az OKS jelent meg a Híd választási listáján. De azt is természetesnek vettem, hogy a közös választási siker után a Híd és az OKS kapcsolata erősödik.

Az ellenkezője történt - Bugár nem vitte el a koalíciós tárgyalásokra az OKS négy képviselőjét (a szlovák-magyar Hídból csak három magyar jár a koalíciós tanácsokra), nem kínálta fel nekik, hogy saját embereiket jelöljék fontos funkcióba (hamis dolog volt felkínálni nekik funkciókat, ezáltal képviselői posztokat veszítettek volna), azt a legitim igyekezetet, hogy az OKS-t mint pártot építsék ki, a Híd elleni támadásnak vélte. Félek, hogy elszalasztották a Híd és az OKS hosszú távú együttműködésének lehetőségét. A Híd parlamenti klubjának labilitását nem az OKS, hanem Bugár Béla hatalmaskodása okozza. (..)

Ha a koalíció tudja, hogy csak négyszavazatnyi a többsége, mégis úgy viselkedik nyolc képviselővel szemben, mintha kolonc lenne, akkor nem az OKS és az Egyszerű Emberek, hanem az SDKÚ, az SaS, a Híd és a KDH vezetői veszélyeztetik saját kormányukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2010. augusztus 02. 09:14
Felvidéki nemzettársaink. A széthúzásnak azok tapsolnak, akiknek érdeke végképpen eltörölni a magyar származásotokat. Az nem lehet, hogy ész, erő hiába sorvadozzanak egy átoksúly alatt, fogjatok össze végre.
Kündü
2010. augusztus 01. 18:41
BUGÁR egy gyanús cápa.... Kicsit nemzetárulónak tűnik....De a mienk, na. Majd jól szájon verjük, ha nem tetszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!