Hogyan lettem zsidó hazaáruló?

2010. augusztus 07. 18:24

A Barátok közt-öt bámuló, Joshi Barátból táplálkozó, Tesco-kólát szürcsölgető szomszédunkkal karöltve lehetnénk mi a „magyarság” mások szemében.

2010. augusztus 07. 18:24

„16 éves koromban volt az első fellépésem Salgótarjánban egy »utcabálon«. Képzelheti az olvasó, hogy a »zenészember« szebb reményekkel fordul a »szakma" felé, de az ott nekem mégis a világ közepe volt. Aztán 11 év alatt mindenféle éjszakai lebujokon és diszkókon át vezetett az út, keresztül fesztiválokon, klubokon, egészen a tegnap előtti napig (a levél augusztus 5-án kelt – a szerk.). 11 év után először megkaptam az első söröskorsót a nyakamba (ami műanyagból volt) a Magyar Sziget nagyszínpadán állva, miközben pár tucat ember skandálta, hogy »hazaáruló«, »zsidó«, »takarodj«, és még néhány hasonló frázist. Nyilvánvalóan véletlenek nincsenek, és ennek oka van, hogy »idáig« jutottunk. Azért úgy írom, hogy jutottunk, mert ez a történet, ha tetszik, ha nem, nem csak rólam szól. Ez a történet talán a kis makettje annak, ami a népemmel nagyobb léptékben is történik. A kuruc.info szerkesztői a korábban világszinten példátlan »holocaust-vita« után, remélem, hogy »segítenek« és levezénylik a »nemzeti oldal«, talán egyik (hangsúlyozom csak egyik...) legérdekesebb történetét, avagy hogyan is lett FankaDeliből hazaáruló zsidó.(...)

A Szent Korona Rádió weboldalon a tegnapi nap folyamán a következő írás jelent meg a főoldalon jelenleg is olvasható cikkben:
»Fankadeli koncertje kis híján nagy botrányba fulladt, mert a nemzeti érzelmű emberek nem tudták neki megbocsátani meggondolatlan és hazaáruló megjegyzéseit. Csak a rendezők profizmusának volt köszönhető, hogy a koncert nagyobb problémák nélkül lemehetett.«(...)

64 Vármegye-tagoktól tudom, illetve Magyar Sziget szervezőktől, hogy én a »székelyeket románoknak tartom«, »Jan Slota szerintem egy nemzeti hős«, »örülök a trianoni diktátumnak« és a többi. Néhányan meggyőződésből állítják, hogy ezeket én magam mondtam a Székely Szigeten, valamint egyéb konfliktusok közepette is, például az Egri Nemzeti Rock hétvégén és a Jobbik Majálison hasonló »hazaáruló« módon nyilatkoztam. Mondaná az ember, hogy nincs is ezzel semmi gond, hiszen olvastuk Vona Gáborról és Szegedi Csanádról is, hogy haszid zsidók, és sok-sok emberről lehetett hallani, hogy valójában ügynökök, köztük a kuruc.info szerkesztőiről is hallottam. Én magam azóta néhányszor beszélgettem Vona Gáborral és soha nem kérdeztem meg tőle, hogy zsidó-e, illetve a kuruc.info szerkesztőinek sem rontottam, hogy »bizonyítsák be«, hogy nem ügynökök. Rólam is sok érdekes hír járja, illetve sok ehhez hasonló szépnek közel sem mondható történet. A nyilvánossághoz azért vagyok kénytelen fordulni, mert a tapasztalataim azt mutatják, hogy a pletykával szemben nincs más menekvés és lehetőség. Hiszen nem lehetek ott mindenütt, és nem beszélhetek mindenkivel egyenként (aminek amúgy sincs értelme, hiszen a Magyar Sziget egyik szervezője közvetlen közelről más emberek előtt is a szemembe mondta, hogy én azt mondtam, hogy Slota egy nemzeti hős, és a többi...), így könnyedén akár néhány ember is olyan hullámot indíthat el, amely valóban oda fog vezetni, hogy talán már én magam is el fogom hinni, hogy szlovák hazafi vagyok, aki amúgy zsidó.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Serio
2010. augusztus 08. 22:47
Hát ez zseniális. Aki bemegy az ólba, az ne csodálkozzon ha széttépik a disznók. Egy olyan közegről beszélünk, ahol egymás mellett kántálja a vesszent a pietista református lelkész és a kereszténygyűlölő, szittya-pogány Új Jobboldalos. Ilyen totálisan ellentétes gondolkodásmódok csak teljes kuss és struccpolitika mellett képesek hosszú távon egy táborban maradni. Fankadeli örülhet, hogy nem tiltották ki a MSZ-ről, miután "elmondta a véleményét".
Andrej
2010. augusztus 08. 16:45
törvényszerű, hogy ha túl sok lesz a patkány egy szűk közegben, akkor idővel egymás ellen fordulnak. ez történik most is. a náci identitásnak egyébként is létszükséglet a zsidótéma. mot h nagyjából leamortizálták az ún. "zsidó" polotikai ellenfeleiket, új ellenséget kell keresni, és találnak is mindig egy újat maguk között ezek kivétel nélkül beteg emberek(?)
Kündü
2010. augusztus 08. 14:52
Nem lennék meglepve, ha saját pártszövetségem szalámizná a nemzeti radikálisokat....
Kündü
2010. augusztus 08. 14:46
KEDVENCEM FankaDeli-től, óriási a szövege. http://www.youtube.com/watch?v=DOZeorTYc_w De egyébként is remek, rap-et zúzós nemzeti szöveggel, ez JÓ! Amúgy blackmonkey-rap-et rühellem. Ocsmány, hogy a széljobb ilyen "hosszú kések" magatartásait követi. Párom nem ment el a magyar szigetre, egyből durva skype-okat és sms-eket kapott. Némely jobbikos egyszerűen ŐRÜLT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!