Valóban álnéven jelentkeztem be a Facebookon

2010. október 22. 15:40

Beszéljünk értelmesen a közösségi oldalak előnyeiről és veszélyeiről.

2010. október 22. 15:40

„Igen, igaz, valóban álnéven jelentkeztem be a Facebookon. Azazhogy mégsem álnéven, hanem «Ál Név»-en, ez ugyanis a login nevem. Sőt iskolás koromban még az is előfordult, hogy a barátnőm olvasójegyével kölcsönöztem könyvet a könyvtárból. (...)

A feltehetően mesterségesen gerjesztett «Ál Név» ügy alkalmat adhat arra is, hogy értelmesen beszélhessünk a közösségi oldalak előnyeiről és veszélyeiről. Miközben értékes célt is szolgálhatnak a közösségi oldalak, ugyanakkor bizonyára Önök is hallottak olyan esetekről, amikor egész életek mentek tönkre a közösségi oldalakat is eszközként felhasználó zaklatás miatt. És ennek leginkább a felnövekvő korosztály van és lesz kitéve, amelyik naponta órákat tölt a képernyő előtt, és ebből jelentős időt tesz ki az internetezés, a közösségi oldalakon zajló virtuális «kapcsolatépítés».”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MOPO3OB
2010. október 23. 15:14
"A tartalom- és a tárhelyszolgáltatók, illetve a hatóság összefogásával, egy mindenki számára megfelelő ön- és társzabályozó szabályrendszer kialakításával sokat tehetünk ennek érdekében." Mikor érti meg Szalai Annamária, nincs olyan, hogy "Magyar internet"? Ez egy világ méretű kommunikációs rendszer, aminek az elődjét az arpanet-et a hidegháború alatt tervezték, atom-biztos, mindent kibíró rendszernek. Kapásból téved, amikor egy másik interjújában arról nyilatkozott, hogyan kívánja megrendszabályozni a "minden törvény alól kibújt" renitens weboldalakat. Ott a kuruc.info-ról volt szó főként. Jó lenne ha felfogná: a kuruc.info és minden más külföldről üzemeltetett weboldal törvényes alapon áll, csak ezekben az esetekbe egy másik ország törvényeinek felel meg. A kuruc.info USA joghatóság alatt és Gyurcsányék alatt "védelme" alatt állt. Ha nem tetszik valakinek egy cikkük, Amerikában lehet pert indítani ellenük. De az mégiscsak abszurd volna, ha a koreai Kim Jong-il "betilthatná" a BBC Angliában működő weboldalait, mert az sérti az észak-koreai törvényeket. Kezd már elegem lenni abból, hogy minden zsebdiktátor fiatal gyerekek magasra tartott képével akar beülni a császári abszolutizmus székébe. "Gyerekvédelem" jelszavával a kommunista kínára jellemző technológiai korlátozásokat akarnak beépíteni, ezzel a cél teljesülne is. De egyben adott is lenne az eszköz arra, hogy azok a kevesek akiknek a kezében összefutna a megregulázott internet ellenőrzése, kiépítsék a XXI. század modern digitális totális diktatúráját. A "gyerekek védelmének" jelszavával mentek neki a védekezőképességét elvesztett Katolikus egyháznak is. Ott már perek is voltak komoly következményekkel. A "pedofil papok" perei 99%-ban vicc kategóriába esnek (vagy inkább siralmas kategóriába). Közös jellemzőjük, hogy több évtizeddel korábbi állítólagos szexuális zaklatásokra alapozták ezeket a pereket. Hát nem véletlen, hogy a modern jogban létezik az elévülés fogalma. Sok évtized távlatából tömegek emlékeznek arra is, hogy UFO-k rabolták el őket, és szexuális kísérleteket végeztek rajtuk. :) De a Katolikus egyház ellen indított pedofil-perek esetében rejtélyes okokból nincs olyan, hogy elévülés. Akárcsak a holokauszt perekben. Nyilván csak véletlen a hasonlóság. Szalai Annamária múltját inkább ne firtassuk. A Fidesz kormány jobban is megválogathatná a kádereit. Ez a nő még sok kárt okozhat a Fidesznek is és az egész jobb oldalnak. Sőt Magyarországnak, mert belátható ideig csak a jobb oldalon találhatunk az ország vezetésére érdemes és képes politikai erőt. Szerintem jobb leváltani egy alkalmatlan személyt, mint presztízsből ott hagyni és viselni a károk következményeit, amit okozni fog.
Felföldi Csaba
2010. október 23. 09:26
Örülök Szalai Annamária kinevezésének. Remélem sikerülni fog neki megszürni azt a kulturmocskot, ami nap, mint nap rázudul a fiatalokra. /az időseknek meg mindegy./ A kereskedelmi TV-k nivótlan kutyába lement agyzsibbasztó müsorait minimum fékezni kell. Bár Csurkának volt igaza aki szerint "mindkét ker. TV-t le kellene dönteni." Olyan foku a fiatalok körében az elbutulás, a leépülés, hogy az már igazán elkeseritő. Természetesen ez a szisztéma jól kitalált stratégia szerint müködik. Hiszen a szoclibek potosan tudják, hogy a lebutitott tömeg mennyire irányitható, sőt leigázható.
tjhony
2010. október 22. 21:10
Nincs allnev ,remelem nem tolem tudja meg mindenki a netszolgaltato veszi a ,ha ugytetszik reszveteli kogot a nagyoktol akike a muhold es az ugynevezett landline ,a vilag tulnyomo resze mexico kezeben van carlos slim a neve es o pontossan tudja hogy ki hova csatlakozik mejik kiszolgalojahoz es milyen neven vette az elofizetest ,,,,,azaz telefonszam nev lakhely stb bankszamlaszam es mas finomsagok. Ja hogy o eladja az nsa-nak es az echelon-nak..hm... draga barataim a cia elobb tud az iromanyaikrol mintsem onok megnyomnak az hozzaszolas elkuldese gombot!
atila68
2010. október 22. 18:12
Ezek szerint a kormány ennyire jól végzi a dolgát, ha ennek hírértéke van, hogy valaki, bárki bejelentkezett a facebookra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!