Tudtam, hogy ki fognak rúgni

2011. szeptember 30. 13:16

Vannak, akik hozzám hasonlóan azért nem beszélnek, mert a titoktartási szerződésük tiltja. Interjú.

2011. szeptember 30. 13:16
Mészáros Antónia
Index
Sokan nem értik, hogy miért nem beszél az az 550 ember, akiket most elküldtek az közmédiából. Te elmondod, hogy mi történt az elmúlt években a köztévében?

Sokan sokféle okból nem beszélnek. Vannak, akik hozzám hasonlóan azért nem beszélnek, mert a titoktartási szerződésük tiltja, ez az én esetemben két évet jelent. A nonszensz ebben az, hogy ezért nem kapunk cserébe semmit, mivel a szerződésben foglalt összeget 98 százalékban elveszi tőlem, tőlünk az állam, viszont a szerződésünk megszegése miatt perelhetővé válnánk, méghozzá elég nagy összegre. Ezt sem én, sem a többiek nem engedhetjük meg magunknak, manapság pedig nincs olyan médiatulajdonos, aki egy ilyen interjúért ekkora anyagi felelősséget vállalna.

Aztán vannak olyanok is, akik azért nem beszélnek, mert nem érdekük, hogy politikai mártírt csináljanak magukból. A jelenlegi médiapiaci helyzetben mindenkinek az a legfontosabb, hogy csendben munkába állhasson. Arról nem is beszélve, hogy itt és most, egy pártatlanságára büszke újságírónak, riporternek, bármi is történt vele, ahhoz, hogy a nézők politikai beállítottságtól függetlenül elfogadják hitelesnek – és mind a két oldal politikai garnitúrája hajlandó legyen leülni a mikrofonja elé – ezen is felül kell emelkednie. (...)

Hogy kerültél az ATV-hez, volt más ajánlatod?

Amikor a kirúgásom híre megjelent az Indexen, felhívott az ATV hírigazgatója, Németh Szilárd, hogy számítana rám, mivel éppen most alakítják át a reggeli műsorukat, az ATV Startot. Más állásajánlatot nem kaptam, persze voltak megkeresések, hogy ide vagy oda írhatnék, vagy hozzunk létre egy új médiavállalkozást, de ezek bizonytalannak tűntek. Amikor már látszott az MTV-ben, hogy merre megy ez a folyamat, azt gondoltam, hogy én nem fogok senkit felhívni, nem fogok fejvadászoknál jelentkezni, egyszerűen azért, mert azt hiszem, hogy a magyar médiában mindenki tudja, ki vagyok és mire vagyok képes, ezért, ha kellek valakinek, az meg fog találni.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalmazott tanár
2011. október 01. 12:09
Hogy kerültél az ATV-hez? QA kérdés költői. Hát hova került volna a DunaTV-hez? Ugyan kérem. Úgy került oda, hogy ott a helye. Olyan.
nyugalmazott tanár
2011. október 01. 12:08
Tudtam, hogy ki fognak rúgni A nézők csak remélték...
Szaki
2011. október 01. 06:41
ATV-s lesz. Egyfelé hordja a szemetet a szél.
sááá
2011. szeptember 30. 23:52
sunáznám!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!