Nem merem már bekapcsolni a Kossuthot

2012. április 09. 16:50

Nem az a baj, hogy próbálnak megemlékezni a húsvétról, hanem hogy fontosabb a krisztusi (és orbáni) üzenet kommunikálása, minthogy a műsor arról szóljon, amiről szólni szokott.

2012. április 09. 16:50
Chimie
CTRL-V

„Kezdődött azzal, hogy szombaton (nagyszombaton, emelték ki) elmaradt a szokásos déluáni rádiókabaré, utána a közszolgálati rádió egyetlen világpolitikai műsorában az erdélyi húsvéti népszokásról és a keresztényellenességről volt szó (burma, mali és társai már nem fértek be, miképp az sem, hogy európának azért van/lehet más hagyománya is, mint a kereszténység). Utána jött a gazdasági magazin (szintén kemény fél óra hetente, meg ne ártson), már nem tudtam eldönteni, hogy röhögjek-e, mikor kiderült, a zarándokturizmus a fő téma.

Aztán vasárnap következett kedvenc humoros hírműsorom, a 30 perc alatt a Föld körül, ahol elsőként is leadták ugyanazt a riportot az erdélyi húsvéti népszokásokról, majd jött egy riport a torinói lepel egyértelmű igazsagáról, egy másik pápa öccsének könyvéről, amiből megtudhattuk, hogy a pápa most is olyan cool arc, mint korábban volt. Az arányérzéket jelzi, hogy a gyökértelen-istelentelen Európa problematikája már csak három mondatban szerepelt.

(és nyilván, nem az a baj, hogy próbálnak megemlékezni a húsvétról, hanem hogy fontosabb a krisztusi (és orbáni) üzenet kommunikálása, minthogy a műsor arról szóljon, amiről szólni szokott és hogy úgy tesznek, mintha nem tudnák, hogy a lakosság / hallgatók döntő többsége rég nem vallási ünnepként éli meg az ünnepet).”


az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. április 11. 13:13
Osztán az ismétlésen kívül melyik műsorral mi volt a baj? A rádiókabaré meg nem húsvéti szám, amúgy sem bánja a kutya sem. Egyetlen valamire való szórakoztató műsor sincs sehol. Milyen hagyományokat tetszett hiányolni?
Soma
2012. április 11. 13:13
"Húsvét hétfő igazából már nem kifejezetten keresztény ünnep, de mégis vallásos versekből készült összeállítással nyitottak reggel. " -------- Hátborzongatóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!!!!! Tessék ezentúl munkásmozgalmi kórusművekkel kezdeni a húsvét hétfőt! Sőt! Karácsonykor is semmi Kirye, törzsi táncok és a cápák fogtömése érdekli a jónépet! Nehogy már egyházi ünnep legyen a naptárban! A Meleg Büszkeség Napja tartson három hétig!! Pia, kokain, tucc-tucc és partnercsere a kolbászból font kerítés tövében! Sőt! Legyen piros-tojás taposó verseny és kölnivíz égetés is, csakhogy tudja meg mindenki, aki azt hiszi, hogy számít az ezeréves múlt!
Nemhivo
2012. április 11. 12:49
...hányinger ez az ujdivatos ideológiai agymosás, ami ömlik a közpénzből fenntartott gagyiszócsőből...ezt már most is 100X agresszívebben nyomják, mint anno a puha diktatúrában..
Basiliscus
2012. április 11. 12:49
Régebben a Duna híradóját néztem, már azt sem, részemről marad a net, mint hírforrás. Mindig mindent túllihegünk, ez egy ilyen ország.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!