Zapping 2.0

2012. június 11. 08:05

Mára az IP tévé, a DVR, a sok csatorna már elhozta a szabadabb műsorválasztást, de azért ez egy zárt körben történő nézelődés.

2012. június 11. 08:05
Berényi Konrád
Onlinemarketing blog

„Amikor az ötvenes években elterjedt a televízió az USA-ban, akkor a műsorok, a sorozatok megváltoztatták az emberek napi időbeosztását, szórakozási szokásaikat: a tévé műsorához alkalmazkodtak. Mára az IP tévé, a DVR, a sok csatorna már elhozta a szabadabb műsorválasztást, de azért ez egy zárt körben történő nézelődés. Ugyanakkor az interneten ott van a tartalom, és a technológia itt van a kezünkben: csak össze kell kötni e kettőt. Ezt tudja sok eszköz már, és ezt tudja a smarttévé, vagyis az okostévé is (meg persze még pár más dolgot is).

De míg a külső eszközök használata kicsit nehézkes, kicsit technokrata hozzáállást igényel, addig az okostévében mindez ott van, és az internet kapcsolat is ott van, a lakásokban. És ha ez így összeáll, akkor például nem lesz abból gond, hogy ugyanabban az időben megy a Forma 1 és a Foci EB egy meccse, hiszen az interneten elvileg mindkettő jön élőben - és nincs szükség mindenféle extra előfizetésekre.

Sőt, az okostévén kommentezhetünk is, ha lesznek ilyen szolgáltatások, vagy lesznek majd újfajta közösségi oldalak, esetleg a jelenlegiek alakítanak ki erre a platformra valami újat. Mert míg a neten a videós tartalom inkább tartozik különlegességek közé, addig a tévén ez lesz a normális.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!