Szegény gazdagok – így tol ki velünk Robert Fico

2012. június 21. 08:46

A baloldali konszolidáció csak még nagyobb szakadékba taszíthatja az országot: a Fico-féle ideológia visszaüthet azokra, akiknek köszönhetően a Smer ma ott van, ahol.

2012. június 21. 08:46
Király Zsolt
Körkép

„A Smer intézkedéscsomagja az állami, és államilag szabályozott vállalatok, bankok megsarcolásán kívül a jogi és fizikai személyek újabb megadóztatásával, járulékemeléssel, különböző hivatali illetékek, díjak (pl. földbérleti díj, első gépkocsi bejelentésének díja) növelésével számol. Ezen kívül a második nyugdíjpillér meggyengítésére is fel kell készülnünk. Kiadási oldalon pedig elsősorban a bérek, és folyó kiadások terén számíthatunk spórolásra.

Röviden összefoglalva

Akormány adó- és járulékemeléssel próbál pluszbevételhez jutni, miközben a »növekvő állammal« a munkahelyteremtés szempontjából égetően fontos vonzó befektetői környezetet, a II. pillér megkopasztásával pedig nyugdíjas éveink biztonságát gyengíti.  Ugyanakkor félő, hogy a Fico-csomag gazdasági szempontból kifejezetten árthat, ha különböző kivetéseket a bankok, vállalatok végül az egyszerű emberekre hárítják. Végeredményben a baloldali konszolidáció csak még nagyobb szakadékba taszíthatja az országot, megnehezítve az állampolgárok megélhetését. A Fico-féle ideológia így visszaüthet azokra, akiknek köszönhetően a Smer ma ott van, ahol.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!