Csak egy kör maradt a közmédiából

2012. július 24. 20:23

Az azért kiderül, hogy a köztévé új arculatának megtervezésekor a négy őselem volt a kiindulási pont. Előbbről nem is kezdhették volna a történetet, az biztos.

2012. július 24. 20:23
szabóZ
Index

„Egy fényalak ereszkedik a fehér kockára, a középvezetők már eksztázisban mantrázzák a közszolgálatiság és a megújulás szavakat, én pedig azon gondolkozom, hogy ez most egy újabb Cirque de Soleil-hakni, vagy tényleg azt a hoszteszlányt lógatták fel a doboz fölé, aki a legkésőbb érkezett. Nem látszik ugyanis pontosan a robotlámpák fényében.

De persze ez egy amolyan interaktív performansz, ahol a közönséget is bevonják a művészet születésébe, ezért fémhuzalok ereszkednek alá, hogy mindenki együtt, egyszerre húzhassa fel a nagy fehér dobozt. Hogy kiderüljön, mi van alatta. És húzzuk, együtt, pánsíp kisérettel, mintha mindannyian a Vidám Vasárnap legrémisztőbb pillanatába dermedtünk volna. Most már érzem, sőt tudom, hogy a doboz alatt Németh Sándor kuporog ugrásra készen a Nemzeti Együttműködés Rendszerének bőrkiadásával. A robotlámpák az ég felé ágaskodnak. A közszolgálati média szemében kigyúl a teleshopos áhítat.

De nem, végül csak egy fénykört rejt a doboz. Az újságírók nem értik, mintha valaki nem messze hangot is adna a csalódottságának, hogy bassza meg, ha legalább egy kosár káposztás párnácska lett volna alatta. Pedig a kör az maga a természet. A tökéletesség. Ami mégis mesterséges. Vagy legalábbis valami ilyesmiről van szó, de az újból erőre kapó jóga cd miatt nem értem pontosan.

Az azért kiderül, hogy a köztévé új arculatának megtervezésekor a négy őselem volt a kiindulási pont. Előbbről nem is kezdhették volna a történetet, az biztos. Szó esik a prezentációban aranymetszésről, Da Vinciről, a Fibonacci-számsorról, ja és misztériumról, meg szakralitásról. Egy ideig arra gyanakszom, hogy ennyi emelkedett hülyeség után eljutunk Dan Brownig is, és Tom Hanks üzeni majd a Da Vinci-kód forgatásáról, hogy Hi, I'm Robert Langdon, and You are watching MTVA.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2012. október 26. 17:44
Könyörgöm csak egyszer mondjatok valamit ami szerintetek elfogadható a közmédiában.Az,hogy tegnap a Debrecen góljait a legkisebb faluban is láthatták az sem volt jó?Az,hogy elővették a régi remek színházi előadásokat,az hogy ifjú korombeli filmeket láthatok újra,az sem jó?Az,hogy vannak szórakoztató műsorok,Hofi is van,igaz Sas Józsi hál isten nincs az sem jó.A lényeg:nem a ti régi komcsi haverjaitok hülyítik az országot,AZ A BAJ IGAZ?
=nessuno=
2012. július 26. 22:49
Botrányos az egész "megújulás". Vagonnyi közpénzt megint elszórnak külcsínre...:((
atila68
2012. július 26. 22:49
kurvagyenge
tetahó
2012. július 26. 22:49
Új műsorhoz új férfi kell...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!