Levél Hugh Grantnek: Budapest az egész világ

2012. július 10. 09:16

Ez a kínos ügy jól mutatja, hogy a Fidesz-kormány vezető funkcionáriusai mennyit is értenek a világ tőlünk nyugatra eső részéből.

2012. július 10. 09:16
Véleményvezér
Véleményvezér

„De mit is tesz a kormány annak érdekében, hogy ezt a nyilvánvalóan nagyon szerencsétlen helyzetet kezelje? Nem szövetségeket épít, nem csendben lavírozik, nem tűzszünetet próbál kötni, hanem a magyar belpolitikában szokásos kommunikációs offenzívákat indít. Ennek lényege pedig az, hogy a kijelölt kormánypárti felelős a neki szegezett kérdésektől teljesen függetlenül ugyanazt a számára előre leírt három mondatot ismételgeti.

Ez a stratégia pontosan annyira elhibázott, amennyire az európai uniós országok közti politika, illetve általában a külpolitika logikája különbözik a magyar belpolitika világától. Vagyis nagyon.

Ebben a tekintetben pedig a legnagyobb különbség az, hogy a magyar belpolitika kommunikációs stratégiáját meghatározó alapvető tényezőket elsősorban bizonyos médiumok oligopol struktúrái, illetve a közvetlen pártkötődéstől független újságírók viszonylag alacsony száma jelentik. Ezek azok a körülmények, melyek közepette egyáltalán értelme lehet a jól ismert fideszes kommunikációs offenzívának. Ha azonban a fenti feltételek hiányoznak, a jól bejáratott technikák szükségszerűen arrogánsnak, bumfordinak, azaz végtelenül kelet-európainak fognak tűnni.

A kormány tehát egyszerűen úgy tesz, mintha az egész világ egy nagy Budapest lenne.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
drieno
2012. július 11. 23:43
aki kommunikációs offenzívát indít hugh grant ügyben, az biztosan nem a kormány a kormány semmit nem csinált, egy tisztviselő tette a dolgát, és a sajtó magyarországi állapotáról küldött egy adag információt az illető úrnak, ha már beszél valamiről, legalább tudjon tájékozódni is róla, jobb későn, mint soha, hátha tévedni tetszik ennyi történt, meg a szokásos intenzív baller ajvékolás minden lehetséges csatornán
Julismama2
2012. július 11. 11:46
Itt vagyok.
ciseaux
2012. július 11. 11:45
Nem tudom, 2/3-osék már semmiből nem tudnak jól kijönni? Vajon melyik kommunikációs zseninek jutott eszébe reagálni olyasmire, ami a bulvárlapok 3. oldaláról felejtődik el? A cikk írója remekül mutat rá, hogy a nyugati médiában Victor Ponta csupán Orbán-tanítványnak minősül!
gilice
2012. július 11. 11:45
Egy tisztviselő utasításra ír fogalmazványt, amit a főnöke többször is kijavíttat vele, és aztán aláír... Gondolod, hogy e válaszlevél után a címzett bocsánatot kér?... :-) Ha valakinek igaza van, akkor miért "mosakszik", különösen egy ilyen esetben?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!