Olimpia után

2012. augusztus 14. 08:11

Mivel a Népszabadság nem tud belekötni a londoni szereplésünkbe, de muszáj valamivel és valahogyan elrontania az örömet és a büszkeséget, azzal áll elő, hogy majd Rióban nem lesz ennyi érmünk!

2012. augusztus 14. 08:11
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap
„Az itt megjelenő Népszabadság tegnap ezzel a címmel köszöntötte a hazatérő sportolóinkat: »Veszélyben a leendő érmeink«! Igen. Mivel nem tudnak belekötni a londoni szereplésünkbe, de muszáj valamivel és valahogyan elrontaniuk az örömet és a büszkeséget, hát nem egészen öt órával az olimpiai láng kihunyása után azzal állnak elő, hogy majd Rióban nem lesz ennyi érmünk! Meg nagyon nehéz lesz ám! Istenem… És mérhetetlenül fel vannak háborodva, ha idegenszívűnek nevezzük őket. Végül is igazuk van: nem idegen szívűek.

Egyszerűen csak szívtelenek. És ezt a tényt a Népszabadság másik írása sem cáfolja, holott szándéka szerint éppen azt akarja bizonygatni, hogy ők ott, azon az oldalon mennyire toleránsak, és milyen jószívűek. Révész Sándor pengeti ezeket a húrokat, arról értekezvén, hogy »a drukkolás filozófiai probléma«. Hát persze… Erre mondta Móricka, mikor megkérdezte tőle a tanárnő, hogy mikor volt a mohácsi vész: – Tudja, tanárnő, irigylem a problémáit… Révész kolléga ezután belegörnyeszti sunyi tyúkmellét a létezésbe, és imigyen folytatja: »Aki drukkol, valamilyen játszmában a részvevők egyikének sikerét kívánja a másik, illetve a többiek sikerével szemben. Mégpedig anélkül, hogy megvizsgálná, kinek a győzelme az üdvösebb az ő személyes érzelmeitől, hovatartozásától függetlenül.« Innen indul Révész kolléga, s innen jut el a végkifejletig, miszerint »Drukkolj az ellenfélnek!« Ez beteg írásának a címe is. S mióta elolvastam, azon töprengek, létezik-e, létezhet-e még egy hely a földgolyón, ahol most, 24 órával az olimpia után ezzel foglalkoznak a lapok.

Legyenek benne biztosak: nem, ilyen hely nincsen több. És legalább megint kiviláglik, hogy itt nincs átjárás. Ez két ország, két világ, két létezés, két múlt, két jelen, két jövő, két minden. Szerencsére holnap barátságos mérkőzést játszunk Izraellel. Révész kolléga jól teszi, ha már most elkezd töprengeni, vajon melyik csapat »győzelme az üdvösebb az ő személyes érzelmeitől, hovatartozásától függetlenül«.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kálmi
2012. augusztus 14. 21:48
Ez a cikk (is) telitalálat.
Biomechanoid
2012. augusztus 14. 11:46
Áder János vaajon kinek szurkol majd?
Antigoné
2012. augusztus 14. 11:28
jav. hogy mást ne
Antigoné
2012. augusztus 14. 11:27
Kár most itt Bayert ekézni, az a mondata, mely szerint a világon nincs ilyen semmirevaló (és még finom vagyok) baloldal, mint nálunk, tökéletesen igaz.Elképzelhetetlen, hogy egy osztrák (hogymást ne mondjak) képes lenne leírni, hogy még tíz méterrel hosszabb medence esetén nem az ő fiuk nyer. Elképesztő!Mit várnak akkor, megbecsülést és dícséretet? Aljasok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!