London ünnepnapjai

2012. augusztus 15. 07:27

London ma boldogabb, mint bármikor a második világháború vége óta.

2012. augusztus 15. 07:27
Jotischky László
MNO

„Mit jelentett a harmincadik nyári olimpia Londonnak? A legegyszerűbb választ Matt, a Daily Telegraph népszerű karikaturistája adta meg, miközben még javában tartott a gigászi sportfesztivál.

Hazatérő férj mondja lelkendezve a feleségének: »Mintha nem is Londonban lennék! Senki nem panaszkodik, mindenki mosolyog, idegenek is szóba állnak egymással.« Pedig mintha hét évvel ezelőtt nem is ünnepelték volna sok ezren a Trafalgar téren a bejelentést, hogy London kapta a 2012-es nyári olimpiát, éveken át duruzsolták, hogy semmi nem lesz kész idejében, leáll a közlekedés Londonban, a megnyitó- és a záróünnepség a kutyája sem lehet majd a pekinginek, elfuserálták a jegyek elosztását, túl sokba kerül az egész cécó, nem lehet gondoskodni sem a versenyzők, sem a közönség, sem London biztonságáról, megint a fenekünkre fog verni a fél világ, nem lesz se pénz, se posztó, és így tovább.

Talán ennek köszönhető, hogy London ma boldogabb, mint bármikor a második világháború vége óta. Minden károgást meghazudtolva olyan világsikernek bizonyult a megnyitó-, de még inkább a záróünnepség, hogy a legközelebbi téli olimpiát rendező oroszok máris felkértek a londoni események rendezésében részt vevő több brit céget az együttműködésre 2014-ben. A 9,3 milliárd fontos befektetés nyomán a következő négy évben több mint 13 milliárd fontnyi hasznot várnak az infrastrukturális fejlesztéstől és a sok száz, jó benyomásokkal hazatérő üzletemberrel az olimpia hetei alatt folytatott tárgyalásoktól. A londoni színházak, szállodák, szórakozóhelyek, vendéglők tele voltak külföldi látogatókkal, miközben a tavalyi ugyanezen két és fél hetes időszakhoz képest öt százalékkal kevesebb bűncselekményt követtek el a fővárosban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!