Hamiskásak – Kik is követnek?

2012. szeptember 07. 14:45

Elképzelhető, hogy az egyetlen biztonságos, hamis profiloktól mentes hely a Kormányzati Portál fóruma, ahol csak hivatalos, személyes, „ügyfélkapus” regisztráció után lehet a beszélgetésekbe beleszólni?

2012. szeptember 07. 14:45

„A Mashable nemrég kitűnő összeállítás segítségével mutatta meg, hogy Twitter sokszor milliós követőtáborral büszkélkedő sztárjait valóban jóval kevesebben követik. Lady Gaga, Justin Biber, Barack Obama, de még maga a Twitter követői közül is átlagosan 30% a teljesen hamis (nem létező, kreált), nagyjából 40% az inaktív, vagyis csak 30% körüli a valós (értékes, bármire is használható) követő.

A téma persze egyáltalán nem új. Nekem is már a Mashable cikke előtt a »látókörömba került« (imádom a bűnügyi újságíróknak ezt a standard fordulatát) a 
Fakers alkalmazás. Kipróbáltam és megtudtam, hogy az én 2200+ követőm 84%-a valódi. (Ezek szerint jobb vagyok, mint Obama és Lady Gaga együtt:)

Idehaza kevesen használjuk a Twittert, a virtuális követőkkel foglalkozó hírek nem okoznak különösebb felzúdulást. Sokkal többeket érintett, amikor a Facebook elárulta, hogy a csaknem 1 milliárd felhasználójának 8,9 százaléka hamis. (A Facebook szerint ez csak átlagérték, a pontos arány régiónként változhat. Az óvatos becslésekkel ellentétben én azt gyanítom, hogy a rokkantigazolványtól a szlovák rendszámig mindennel ügyeskedő magyarok itt is átlagon felűliek.)

A 30% nem kevés, de szinte semmi ahhoz képest, hogy egyes szakértők szerint a Facebook hirdetéseire katintók 80%-a nem egyszerűen »virtuális személy«, hanem egyenesen robot. (Program, gép.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
imres
2012. szeptember 08. 14:57
Aha. Nem tudom, mi lenne a fő mondanivaló, de nem is érdekes. Én azért abba sem mennék bele, hogy a magyarok ügyeskedésben átlagon felüliek. Nem hiszek ebben. Mítosz. Az ilyen hülyék terjesztik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!