Ideért a „Facebook forradalom″?

2012. december 13. 18:25

A tiltakozások hírei, képei töltik majd meg az üzenőfalakat. Nincs az az állami kommunikációs gépezet, ami ezt meg tudná állítani.

2012. december 13. 18:25

„Évekkel ezelőtt többször is foglalkoztam a pártok internetes bénázásával. Később felhagytam ezzel a tevékenységemmel, de elképedve figyeltem, ahogy a politikusok (vagy a mögöttük álló propagandisták) rákapnak a blogolásra (ebben Gyurcsány érdeme vitathatatlan, hiszen ő kényszerítette a hazai mainstream médiát a blog, mint komoly kommunikációs platform elfogadására). Most láthatjuk, hogy a pártok többsége a Facebookot sem érti, nem igazi párbeszédre, mások meghallgatására, hanem leginkább a hagyományos propagandára szeretnék használni azt. Vannak azonban, akiknek minden kommunikációs tréning, szakkönyv és webinárium nélkül is világos, mire is való közösségi kommunikáció. Ők, a 25  év alattiak a »digitális bennszülöttek«, akik nem tanulták az internetezést, hanem beleszülettek. Számukra lényegében a Facebook az internet, a folyamatos online lét a normális állapot.

Az eszköz, illetve az eszköz használatában való jártasság tehát adott. Már csak megfelelő cél kellett, hogy érdemes legyen azt az eddiginél szélesebb körben, tudatosabban használni. Most ezt is megkapták. A felsőoktatási keretszámok elleni tiltakozás terjesztésében, a megmozdulások szervezésében óriási szerep jut a Facebooknak. Már az elmúlt napokban is tapasztalhattuk, hogy szinte a semmiből tudtak több ezres megmozdulások szerveződni. Biztos vagyok benne, hogy a következő napokban a Facebook egyre fontosabb szerephez jut.

A középiskolások, egyetemisták nem olvasnak újságot, nem nézik a »köztévé« hírműsorait. Számukra az a fontos, amit a Facebookon látnak. Most majd a tiltakozások hírei, képei töltik majd meg az üzenőfalakat. Nincs az az állami kommunikációs gépezet, ami ezt meg tudná állítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2013. január 10. 19:14
Szánalmas, akinek az élete a fészbukkon zajlik. Annál csak az a szánalmasabb, ha azt is hiszi, hogy a fészbukk a való világ. Pedig nem.
pacsker
2012. december 16. 20:59
Pontosan! http://valodidemokraciatmost.blog.hu/2012/11/27/miert_vannak_tele_a_hiradok_valogatott_borzalmakkal_es_banalis_hulyesegekkel
Thor911
2012. december 16. 20:57
Lehet itt útálni a facebookozást de aki semmibe veszi azt letiporja az internet! Mint ahogy lehetett annó azt mondani hogy "márpedig akkor is ahhoz mész feleségül/férjül akihez én mondom" de a világ ezt elsöpörte... És lehet hogy pár év múlva a Facebookot is elsöpri valami új... mint ahogy az iwiw-et elsöpörte... de az akkor is az internethez fog kötődni és nem kér bocsánatot csak megváltoztat és kész! Lényegtelen hogy harcolsz vele vagy sem!! Mint ahogy a bölcs mondás tartja: Az új nézetek nem úgy valószlnak meg hogy valakik meggyőzik a többieket, hanem úgy hogy az egyik nézet képviselői kihalnak szép lassan és az új nézet képviselői lépnek a helyükbe... És lám, a teljesen ingyenes facebook lemossa a rengeteg fizetett fidesz közvéleménykutatót és tanácsadót, a százmilliókat könnyedén mozgósító állami pénzes gépezetet! És lassan lényegtelen lesz hogy az RTL-be bevásárolták magukat és a TV2-se sokat meri piszkálni a hatalmat! Mert ha nem szolgálják ki az igényeket akkor a net megteszi helyettük! Ma már a tájékoztatás nem a TV hanem az internet! A TV lesilányult szórakoztató valamivé! Az internet meg lett a hírforrás! Ennyi!
kukagyerek
2012. december 16. 08:24
"Ideért a „Facebook forradalom″?" A finesznek az lesz a veszte, aminek a győzelmét köszönhette 2010-ben. Vesszen is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!