Nem oligarchák

2013. április 19. 22:20

Az önök alapítványát létrehozó Bajnai Gordon szerint Csányi Sándor oligarcha?

2013. április 19. 22:20
Haza és Haladás
Hír24

„- Egyebek mellett »az oligarchák érdekérvényesítése viszi rossz irányba az országot« – ezt Bajnai Gordon mondta 2013. január 29-én az Amerikai Kereskedelmi Kamara konferenciáján. Az önök alapítványát létrehozó Bajnai Gordon szerint Csányi Sándor oligarcha? És a Mol vezetője, Hernádi Zsolt ebbe a kategóriába tartozik?

- Nem.” 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2013. április 20. 13:18
„Az önök alapítványát létrehozó Bajnai Gordon szerint Csányi Sándor oligarcha? És a Mol vezetője, Hernádi Zsolt ebbe a kategóriába tartozik? - Nem.” De ha nem adott volna pénzt, akkor a „Szabad Sajtó” ráakaszthatta volna az „oligarcha” díszítő jelzőt, amit a delikvensek mindenáron el akartak kerülni ezért a kasszához járulva „jókedvűen adakoztak”. Ez a szituáció nem ismeretlen az amerikai gengszterek gyakorlatában. Gengszterbandák százéves gyakorlata volt, hogy felhívták üzlettulajdonosok figyelmét arra, hogy milyen veszélyes hely a Föld. Rendszeres védelmi pénz fejében vállalták, hogy kiküszöbölik az üzlettulajdonosok életéből a veszélyt. Voltak olyan üzlettulajdonosok, akik nem érzékelték a veszélyt amit a gengszterek talán nem eléggé ékesszólóan érzékeltettek. Ezek jobb belátásra tértek, mikor verőlegények jelentek meg üzletükben és szétverték azt. A MOL és az OTP vezérei „reálpolitikusok” voltak, ők komolyan vették a „gengszterek” fenyegetését.
ballada
2013. április 20. 11:21
Baloldali Haza és Haladás, Haza és Haladás Alapítvány, Bajnai Gordon, Csányi Sándor, Hernádi Zsolt oligarchagák.
Kandeláber
2013. április 20. 11:21
Maga a Ludas az oligarcha: http://atlatszo.hu/2012/10/15/kis-oligarchatarozo-bajnai-gordon/
koronaszepe
2013. április 20. 10:41
Csányi és Hernádi nem klasszikus oligarcha, nem hiszem, hogy közvetlen befolyással lennének a politikai döntésekre, azt Nyerges és Simicska nem hagyná.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!