Mol–OTP

2013. április 22. 09:58

Bajnai meghirdetett korszakváltása elképzelhetetlen átláthatóság nélkül, amivel viszont a nyilvánosság nagy része úgy találkozik, hogy jól megbélyegezik a volt miniszterelnököt.

2013. április 22. 09:58
Tamás Ervin
NOL

„A képmutatás járhatatlannak hitt ormaira volt képes felkapaszkodni a Közgép–Századvég–Mahir háromszög világában oly otthonosan mozgó miniszter asszony, amikor azt sérelmezte, hogy a Mol 2011-ben és tavaly néhány millió forintot adott a Haza és Haladás Alapítványnak. Ezért magyarázatot kér a vállalattól, s mint tulajdonos elvárja, hogy ilyen többé ne forduljon elő.

A Magyar Nemzet már-már leleplezésként tálalja, hogy a Mol és az OTP támogatja Bajnai Gordonékat. Most tekintsünk el attól, hogy a volt miniszterelnök által útjára indított alapítvány több, azóta széles körben publikált kutatásra fordította-e a pénzt, vagy a néhány hete bejegyzett párt él és virágzik belőle, a lényeg, hogy Némethné asszony nagyon nem szereti, ha egy részben állami cég bármiféle politikai formációt pénzel, egyem a szívét. Így az már mellékessé válik, hogy ezt maga az alapítvány tette közzé a honlapján, ami meglehetősen szokatlan az ilyen és ehhez hasonló finanszírozások esetében. 

Bajnai meghirdetett korszakváltása elképzelhetetlen átláthatóság nélkül, amivel viszont a nyilvánosság nagy része úgy találkozik, hogy jól megbélyegezik a volt miniszterelnököt, mint nemrég az amerikaiaktól kapott támogatás miatt. A mai magyar közéletben bármiféle tisztességes, átlátható, logikus lépés könnyen deformálódhat, visszaüthet – bár nyilván némelyik tájékozott polgártársnak eszébe jut a pártfinanszírozás gyanús pénzekkel kibélelt világa, de a többség mégsem éli meg korszakváltásként a Mol és az OTP nagylelkűségét. A két óriáscég vezetői azonban nyilván tudták, hogy a szponzorációnak nem egyszerűen híre megy, hanem maga az adományozott fog gondoskodni erről, s a magyar ugart ismerve az sem kizárt, hogy elővigyázatosságból értesítették róla a nagyfőnököt is – ha pedig ez így van, erre varrj gombot, polgártárs.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2013. április 22. 15:12
Viszketés ellen langyos fűrdő.De a multik (Wallis,OTP,MOL)ne ezt csinálják Náluk az a jelszó:" ..én vakarom a te hátad,te vakarod az enyémet.!..A többi meg kommenteljen.....
kamasuka
2013. április 22. 13:23
Szegény libás. Báncsákadrágabajnainkat!
szinergia
2013. április 22. 12:39
"A mai magyar közéletben bármiféle tisztességes, átlátható, logikus lépés könnyen deformálódhat, visszaüthet" Tisztességes lépés?? Az amerikaiaknak és a hazai oligarcháknak lefeküdni?? EMBER, MAGA NORMÁLIS??!!
bookmark
2013. április 22. 12:22
Gyerekek a dolog nagyon egyszerű. Aki nem ért egyet azzal, hogy a MOL meg az OTP a libást támogatja- legalábbis ők már bevallották- nem kell őket anyagilag támogatni. Naponta szavazunk a vásárlásunkkal. Nem kell a MOL-nál tankolni, az OTP-s számlát át kell vinni egy magyar takarékpénztárba. Nem kell Estee Lauder kozmetikumot venni, de ne legyen senkinek sem kétsége afelől, hogy hova húz a McDönci, a Coca-cola, Nestle, Garnier, Tesco, Auchan, Levis stb... Azért van pénzük mert mi adunk nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!