A televízió felelőssége

2013. május 02. 18:06

A kereskedelmi televíziók esetében sosincs olyan, hogy erkölcsi mélypont. Mindig van lejjebb.

2013. május 02. 18:06
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Magyar Hírlap

„A mennyiség mellett a tartalom is számít, mert átalakulás zajlik manapság: az ismeretterjesztő és kulturális műsorok nézettsége tovább csökken, miközben a sorozatok és show-műsorok maguk mögött hagyják a mozifilmeket is. Előtérbe kerül az idiotizmus, a gagyi. A valóságshow-k lealjasítják az emberi méltóságot, a sorozatok függővé tesznek. Van egy régi, talán Amerikából származó mondás: »A nézettség mindenek felett.« A mostani műsorokat elnézve ezt kiegészíthetjük azzal, hogy a kereskedelmi televíziók esetében sosincs olyan, hogy erkölcsi mélypont. Mindig van lejjebb.

A kereskedelmi televízióknak kiemelt szerepük van a népbutításban. Felelősek az elharapódzó erőszakért, a gyermekek alapkészségeinek gyengüléséért. Felelősek a közösségek széteséséért, az erkölcs és a hozzá kapcsolódó értékek elhalványodásáért, a pszichés és a testi betegségekért. Végső soron az emberi lét boldogtalanabbá válásáért. Érdemes lenne ennek tükrében újraértelmezni a liberálisok által végtelenített sajtószabadságot. És elméletileg és jogilag is visszatalálni a középútra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békemenet
2013. augusztus 26. 12:35
Abszolúte így van!! Egyetlen zerencse, hogy a Fidesz-korány odafigyel ezekre, és ha kell a szart is kibünteti az ízléstelen műsorokból!!!!444 Múltkor is megbüntettek egy műsort asszem a tv2-n 2 MILLIÓ forintra!!!! Tudjátok az milyen sok pénz? Egy összegben talán egyszer ha láttatok életben annyit, mi?! Amióta a Fidesz átvette hatlmat, tombol az erkölcs mindenfelé!!!!44444 Igenis ez az Igazság!!!!44444
Soma
2013. május 08. 19:55
Azonnal rend lenne, ha az embernek nem csomagokra, hanem adókra kellene előfizetniük. Kiesne a gagyi, vagy éppen megerősödne. Nonszensz, hogy mindenféle szir-szart beletesznek a csomagba, ha tetszik, ha nem.
marko11
2013. május 08. 19:55
"A kereskedelmi televízióknak kiemelt szerepük van a népbutításban." Igaz! Sajnos. Ma már az átlag tévé nézőt jobban érdekli, hogy izéke viselt-e bugyit a celeb-partyn, mint az ország sorsa.
ballada
2013. május 08. 19:54
RTL klub tv már régen a lapátra kellett volna tenni,erkölcstelen műsoraiért(Budapest éjjel nappal) büntetni kéne.Vagy a műsort tegyék éflutánra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!