Magyarország nem tényező

2013. július 12. 11:31

Sosem volt az, és ahogy a helyzet áll, nem is nagyon lesz a közeljövőben.

2013. július 12. 11:31
Benei Péter
hvg.hu

A magyarok hozzáállása a kérdéshez ellenben rendkívül árulkodó. A saját szerepét messze felülértékelő kisnemzet-szemléleten túlmutató dolgokat lehetett észrevenni, és ezek egyáltalán nem számítanak újdonságnak. Óriási hagyománya van annak, hogy belpolitikai problémák esetén a magyarok körbehaknizzák a világot, és várják, hogy majd jönnek az osztrákok, a szövetségesek, az oroszok, az EU, az IMF megoldani a magyarok, minden bizonnyal a világ összes nemzete számára fontos gondjait.

Ennek a látásmódnak a rokonjelensége a magyarok katarzismániája, hogy nekünk Mohács kell, összeomlás, nagyhalál. Enélkül nem lesz megoldás semmire, de majd a romokon, miután bejöttek a kéksisakosok vagy zöldsapkások, EU-, IMF-pénzekből, na majd akkor felépítjük a Duna vezető nagyhatalmát, mert képesek vagyunk rá.

A helyzet az, kedves magyarok, hogy soha senki nem jön segíteni, sem most, sem máskor, sem akkor, ha már katarzis lesz, ha lesz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 147 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2013. július 13. 14:01
"Gyűlölöm, hogy magyar vagyok." Kapd be!!! Elmebeteg!
tevevanegypupu
2013. július 13. 13:47
Van olyan, hogy kisnemzet? Nincs. Es egyebirant ha Magyarorszag nem tenyezo, akkor az Europai Unio miert cseszteti szuntelenul mar harom eve?Csak nem azert, mert megis az, es felo, hogy amit ez a nemtenyezo kisnemzet csinal esetleg pelda lesz a tenyezo nagyobbnemzeteknek is?
puszika
2013. július 13. 12:01
Igaza van ennek a Benei Péternek,csak mint minden ballibbant,megáll a félúton mert megijedt a gondolat második felétől.Igy azután már bejezni sem meri. Igen , igen ,azt várják hogy jönnek a szövetségesek.De kik várják?A szoci eu képviselők,az egész mszp,letünt SZDSZ tagok,sőt az egész párt.A ballibbant megmondóemberek,a Békesik,a Kunczék,a Bauerek,az Ágh Attilák,Felcsuti Péterek... Mindent megtettek annak érdekében hogy jöjjenek. És jönnek is.A Tavaresek,a Redingek,a Benditek,zöldek és pirosak.Abszolut tájékozatlanul,telve rosszindulattal a 2/3 miatt. Nehogy véletlenül is eszébe jusson a magyaroknak mégegyszer. Hát itt tartunk T.kommentelők. Pedig ez a harc lesz a végső annak érdekében,hogy megmaradhassunk!!
CsakÍr
2013. július 13. 11:19
Kányádi Sándor (1982) vannak vidékek gyönyörű tájak ahol a keserű számban édessé ízesül vannak vidékek legbelül szavak sarjadnak rétjein gyopárként sziklás bércein szavak kapaszkodnak szavak véremmel rokon a patak szívemben csörgedez csobog télen hogy védjem befagyok páncélom alatt cincogat jeget-pengető hangokat tavaszok nyarak őszeim maradékaim s őseim vannak vidékek viselem akár a bőrt a testemen meggyötörten is gyönyörű tájak ahol a keserű számban édessé ízesül vannak vidékek legbelül
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!