Y, a kis magyar csoda

2013. július 29. 13:58

Ma Magyarországon akad egy ember, egy közszolga, aki nem keres kifogásokat, nem mutogat beosztottakra.

2013. július 29. 13:58
Veress Jenő
Népszava

„Nemrégiben vitriolba mártotta gyilkos sorokat írtam Hajdúszoboszló városáról. Tudniillik, a település hírnevének atyja, Pávai-Vajna Ferenc geológus »megipszilonosodott«. Vagyis aki »feltalálta a meleg vizet«, akinek révén Szoboszló világhírű fürdőhellyé vált - szobra, utcája, még ásványvize is van -, az újra cserélt utcatáblákon Pávayvá »nemesült«...

Megkerestem a város jegyzőjét, hogy megtudakoljam, kinek a sara, hogy ez a skandalum megtörténhetett. Az internet rejtelmes világában a jegyző válasza eltűnt, de végül - későn, másodszorra - megkaptam.

Dr. Vincze Ferenc egyebek mellett a következőket írta: »a felelősség az enyém«. Tetszenek érteni, és átérezni e pár szó jelentőségét...?

Ma Magyarországon akad egy ember, egy közszolga, aki nem keres kifogásokat, nem mutogat beosztottakra. A hiba megtörtént, köszöni, hogy felhívtam rá a figyelmet. Orvosolják. Ne tessék tovább keresni a »bűnöst«. Én vagyok az.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2013. július 29. 18:42
Mondjuk a felelősségvállalás úgy teljes, ha kifizeti az elcseszett utcanévtáblák cseréjének árát... Akkor valóban le a kalappal.
Fakuttya
2013. július 29. 17:51
"vitriolba mártotta gyilkos sorokat írtam" Nemcsak tornából, de gondolkodásból is fel vagy mentve, HüJenő?
Trükkök Százai...
2013. július 29. 15:29
Jár a bögre.
fátyolka
2013. július 29. 15:26
Itt vagyok, ide lőjetek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!