A mítoszaink rabjai vagyunk

2013. augusztus 22. 20:02

Zsófika megkérdezte, hogy miért volt mindenki bezárva a koronába. Mondtam, hogy valószínűleg azért, mert mi magyarok a mítoszaink rabjai vagyunk.

2013. augusztus 22. 20:02
Havas Henrik
Havas Henrik
atv.hu

„Augusztus 20-án este a tűzijáték után elkezdtük nézni az István, a királyt. Zsófia, a nyolcéves az unokám azt mondta, hogy belenéz a közvetítésbe, aztán kártyázni szeretne a nagyanyjával. (…)

Zsófika megkérdezte, miért mutogatok ujjal az egyik koncért tolakodó nagyúrra és miért mindig akkor röhögök, amikor az a fehér inges tűnik fel. Mondtam, hogy a rendező Alföldi hülyét akar csinálni az utódjából, ezért öltöztette mellénybe, fehér ingbe azt a kövér bácsit, aki piszkosul hasonlít a Vidnyánszky Attilára. A nagymama közbeszólt, hogy fejezzük be, mert még a végén szexuális témára terelődik a beszélgetés. Aztán begördült egy Trabant, Zsófika megkérdezte a nagyanyjától, hogy miért vinnyog röhögve a nagypapa. A nagymama legyintett, én meg mondtam, hogy a két bácsi 30 éve játszott adarabban, de azóta megöregedtek és azért integetnek olyan hülyén a kis piros-fehér-zöld zászlóval. A végén Zsófika megkérdezte, hogy miért volt mindenki bezárva a koronába. Mondtam, hogy valószínűleg azért, mert mi magyarok a mítoszaink rabjai vagyunk. Zsófi megkérdezte, hogy akkor ő magyar-e. Mondtam, hogy annak született, de pillanatnyilag inkább európai. Aztán, amikor a gyerekek lefeküdtek, mondtam a feleségemnek, hogy irigylem a Zsófit, 31-én visszarepül Európába.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2015. november 26. 20:33
Anrik beszállt a gyökérversenybe. Vagy ki se szállt belőle :DDD
Ouroboros
2015. november 26. 20:25
Az, hogy ma már lehetséges a jóindulatú szinkretizmus, az nem cáfolat. Próbálta volna ezt a helyi lelkész a középkorban. „Vagy gondoljunk csak a dél-amerikai sajátos vallási szokásokra, azokban is szépen összeolvadtak a korábbi mítoszok a kereszténységgel.” Összeolvadás, vagy ravasz mimikri? Hogy is írta Eco: „Szent Györgynek illik mondani, mert különben megharagszik a plébános úr, de különben Oxossi az.” :) Ateistának se sokan neveztek még engem :DDD
brabant89
2014. augusztus 06. 21:56
"ps: nem merem lefordítani sem, a fentiekhez hasonlókat még egy edzett neo-náci sem mond ki...!" Ki nem mond, csak írásban hamisít :)
brabant89
2014. augusztus 06. 21:56
"nincs az az alávalóság, nincs az az égbekiáltó ostobaság, amelyik ne lenne népszerű e pöcében." Igen, ez a szomorú a dologban. Nem az, hogy egyesek ilyeneket írnak - "Nem adhatok mást, csak mi lényegem" - hanem az, hogy az ilyet ilyen sokan szeretik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!