Úszásodra mindig számíthatunk – Hosszú, búcsú

2013. augusztus 05. 11:41

Csodálom, hogy saját lábán hagyta el a medencét. Ez nem örömúszás volt, hanem elképesztő harc a világcsúcsért.

2013. augusztus 05. 11:41
Pásztory Dóra
Ússzon velünk!

„Mint egy tökéletes hollywoodi filmben, igazi happy enddel zárult nekünk ez a világbajnokság. Katinka a női versenyek utolsó egyéni számában felállt a rajtkőre, beugrott a vízbe, elsőként fordult 50-nél, majd, huss, eltelt 4 perc és világbajnokként csapott célba. Pályafutása során harmadszor, Barcelonában másodszor. Aki úszott már valaha pillangón, majd utána három másik úszásnemben, az tudja, hogy ez a szám csak leírva egyszerű. Aki látta Katinka arcát a célban, az viszont sejti. A 400 vegyes a túlélésről szól, ahol gyakorlatilag 50 méter után már fáj minden mozdulat. Katinka a lelkét is kiúszta és bocsánat a megjegyzését, de szegény tényleg majdnem ki is hányta a végén. Csodálom, hogy saját lábán hagyta el a medencét. Ez nem örömúszás volt, hanem elképesztő harc a világcsúcsért. Hihetetlen, hogy egy ilyen hét, ennyi döntő, ennyi egyéni csúcs, köztük országos csúcsok után megpróbálta.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2013. augusztus 05. 12:36
Ez a topic eleg sok informaciot nyujt szamomra arrol, hogy a jobbermajmok meg a masok posztjat sem olvassak el, mielott velemenyt nyilvanitananak, holott arrol, amirol irni akarnak mar egy korabbi hozzaszolas szol. Ez megdobbento.
kuwiq
2013. augusztus 05. 12:33
Én azt láttam, hogy totál kihajtotta magát és erős oxigénadóssággal küzdött, ami egy világverseny megnyerése után egyáltalán nem furcsa egy teljesítményszámban. Nem tudom, a szerző honnan vette a hányinger dolgot. Talán a saját tapasztalat - ha valaki a versenyhez túl közeli időpontban táplálkozik mértéktelenül, előfordulhat. Egy olyan profinál, mint Katinka, ilyesmi még edzésen se fordulhat elő...
rumtzeiss
2013. augusztus 05. 11:50
Dopping nélkül nem ment volna...
Horst_Tappert
2013. augusztus 05. 11:49
"A 400 vegyes a túlélésről szól, ahol gyakorlatilag 50 méter után már fáj minden mozdulat" Önnek, kedves Dóra... Katinka viszont csodálatos tehetség, erre a számra (is) készült, profi, sportolói példakép. És igen, egy sportoló azért hajtja ki a belét is, hogy amikor nyerni kell, akkor legyen a legjobb és nyerjen... Nem is értem, ez önnek miért ilyen furcsa...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!