10 ok, amiért csodálatos a Breaking Bad

2013. augusztus 21. 20:48

A Breaking Badet egyszerűen öröm nézni, és ebben az esetben ez nem csak külsőség.

2013. augusztus 21. 20:48
Plankó Gergő
Plankó Gergő
444

8. Ikonikus pillanatok

Egy sorozatnak kellenek jelenetek, képek, pillanatok, amik ugyan a saját kontextusukban a legerősebbek, de az erejük azon túl sem veszik el, és egyszerűen ott maradnak a néző fejében akkor is, ha már nem emlékszik pontosan a cselekmény minden szálára. A Breaking Bad eleinte is szolgált ilyenekkel, az utolsó szezonra pedig gyakorlatilag minden jelenet ilyen. Az én két kedvencem: amikor Waltert először kapja el annak az íze, hogy ő a király a környéken, és felesége, Sklyer jéghideg bejelentése a családi vacsora előtt.

7. Színészek

A sorozatot ért kritikák egy fontos része arról szól, hogy a női szereplők nem eléggé kidolgozottak. Ebben volt is valami a korábbi évadokban, de már biztosan nem igaz, ahogy Skyler átlakulása az ötödik szezon drámaiságának egyik központi kérdése lett. De a legfontosabb itt is a főszereplő, Bryan Cranston, akinek alakítása hosszú idő óta a legerősebb tévés jelenlét, bármelyik arcát mutatja éppen.(...)

5. Ahogy kinéz

Az egyik legfontosabb szempont. A Breaking Badet egyszerűen öröm nézni, és ebben az esetben ez nem csak külsőség. Az új-mexikói tájképek szervesen illeszkednek a történetbe, a színek kombinációja pedig olyan fontos, hogy külön elemzések születtek arról, milyen színvilág mit jelent az egyes szereplők esetében. Egyszerűen nem tudom levenni a szemem a képernyőről, ami jól is jön az egyre sötésebb fordulatok között.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ultima Ratio
2013. augusztus 22. 11:01
Mindenki tudja, aki angolul nézte, elég egyértelmű. "Some straight like you, giant stick up his ass, all the sudden, age — what, sixty? He's just gonna break bad?"
dusomoja
2013. augusztus 22. 10:54
Amúgy ment egy ideig pár éve az RTL Klubon asszem eldugva éjjel az első évad. Talán az volt a címe, hogy Totál szívás.
egysegelem
2013. augusztus 21. 23:51
Ki tudja mit jelent a film cime? (megnezni a neten nem er)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!