Összeeskü

2013. augusztus 07. 08:16

A sajtónak joga van összeesküdni a kormány ellen, és aki ezt nem érti, az ellen kötelező összeesküdni.

2013. augusztus 07. 08:16
Tóta W. Árpád
hvg.hu

„Itt áll például előttünk Kocsis Máté, és sajtótájékoztat arról, hogy szervezkedik ellenük a sajtó, és emiatt ők válaszokat várnak.

Az összeesküvést tudomásuk szerint Szabó György és a Sanoma hirdette meg, és abban állna, hogy rámenne a sajtó a negatív hírekre, meg állást foglalna. Ezen külön fennakad Kocsis Máté, szerinte a sajtónak ez nem dolga – ezek szerint magunk közt vagyunk, ő maga még nem látott publicisztikát. És alapvetően borzad a befolyásoló, neadjisten manipulatív sajtótól, amely félrevezeti az embereket. (...)

Na, itt vannak a válaszok, küldje el neki valaki.

1. A sajtónak szuverén joga állást foglalni, botrányt hajhászni, korrupció után szaglászni, és ha talál ilyet, akkor látványosan tálalni.

2. Egyenesen ez a feladata neki, már amennyiben van neki olyanja.

3. Sőt még összeesküdni is joga van, pontosan úgy, ahogy négy-öt magyarnak joga van összehajolni. Ez a ius murmurandi, semmi több.

4. Már miért is ne próbálna szövetségest keresni mindenki és bárki, aki ennek a kormányzásnak kárvallottja belföldön és külföldön? Talán harc nélkül kellene feladnia a golyóit egy Gerébnek?

5. Sem a kocsmai beszélgetésekről, sem a fehér asztalnál folytatott érdekegyeztetésről nem tartozik senki beszámolóval, sem pedig válaszokkal. Pláne nem Kocsis Máténak.

Kocsis Máté alapvető demokratikus jogokat vont kétségbe, mintha csak Rui Tavaresnek dolgozna. Kétségtelenül parancsot teljesített, ez a párt manővere, de az kiderül belőle, hogy a párt nem tekinti normális jelenségnek a szabad sajtó működését. El sem tudja képzelni, hogy ezzel együttéljen. Amivel éppen azt támasztja alá, hogy egy ilyesfajta összeesküvésnek pont itt az ideje.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 320 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2014. június 23. 15:32
"Kocsis Máté alapvető demokratikus jogokat vont kétségbe" nem érted ezt tóta. Kocsis csak felhívta a választók figyelmét egyre a trükkjeitek százai közül. Mert joga van rá. Sőt kötelessége. Mondanád pátosszal ha értenéd.
szalámis hegedű
2013. augusztus 26. 13:11
Húúú, mekkora barom agy!
szalámis hegedű
2013. augusztus 26. 13:11
A te függetlenségednek tudnék örvendeni. Mondjuk a Népköztársaság útjának egyik lámpaoszlopán.Te barom.
Ouroboros
2013. augusztus 26. 11:12
Szemantikailag tán semmi, éppen ezért így ugrott be, de a rögzült szókapcsolat genius-szal van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!