Egy véleményváltozás íve

2013. szeptember 16. 14:57

Gyurcsány üdítő színfolt volt: tudott beszélni, volt víziója Magyarországról, fölismerte, hogy mifelénk az évszázadok óta rögzült mentalitás okozza a legnagyobb problémát.

2013. szeptember 16. 14:57
Andor Mihály
Galamus.hu

Rossz helyzetből indult, mert a Fidesznek vitathatatlanul sikerült a karaktergyilkosság, és a hazugságaikkal igen sok ember előtt gyűlöletessé tették Gyurcsány Ferenc személyét. Nem volt tehát elég jót mondani és igazat, szívós munkába kellett kezdenie a Fidesz-féle valóságértelmezés megváltoztatására. Eközben azzal is meg kellett birkóznia, hogy a saját oldala is folyamatosan mondta, bármennyire igaza van is egy-egy kérdésben, jobban tenné, ha eltűnne, mert politikai jelenléte csak rontja az ellenzék kilátásait. Magamban nem sok sikert jósoltam neki, de – látva elszántságát és állóképességét – úgy véltem, meg kell adni neki az esélyt, hogy megpróbálja az embereket meggyőzni néhány lényeges kérdésben: 2004-ben nem a magyarságból akarta kitagadni a határon túliakat, hanem azt szerette volna elkerülni, hogy szavazataikkal beleszóljanak az életünkbe; 2006-ban nem békés tüntetőkkel szemben kellett fellépni, hanem gyújtogató, törő-zúzó csőcselékkel. Ha a Fidesznek szívós munkával sikerült elhitetnie az ország többségével, hogy az őszödi beszéd hazugságbeszéd volt, akkor talán ugyanolyan szívós munkával azt is sikerülhet elhitetni, hogy az elmúlt huszonkét év egyetlen becsületes politikai beszéde volt, amely arról szólt, hogy mindenkinek szakítania kellene a hazudozással. Ha mindez nem sikerül, gondoltam, akkor a magyar választópolgárok 2014-ben úgyis eltüntetik a közéletből.

Attól kezdve, hogy felállt a Demokratikus Koalíció, összehasonlíthatóvá vált a fantáziátlan és lusta MSZP-vel, amely elvszerűségben, tettekben és reakcióidőben csak kullogott utána.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bigyomail
2013. szeptember 17. 10:34
Azért megnyugtató, hogy a baloldal legalább seggnyalásban nem marad el a "jobboldaltól". :-)
Zod
2013. szeptember 17. 10:32
http://mno.hu/belfold/meg-a-birosag-elott-lekoptek-gyurcsanyt-1184679 :)
vizesnyolcas
2013. szeptember 17. 09:32
Úgy látszik, pillanatnyilag a galamuszba meg az amerikai népszagába Gyurcsány nyomja a legtöbb pénzt.
Krupp Skya
2013. szeptember 17. 05:39
...És volt bőven demokratikus gumilövedéke is Gyurcsánynak amivel sikerült néhány vizsgálódó szemet "elhallgattatni" Misi mit szólsz az előző költői képemhez Ezt még Spiró Gyurka, a Szaros Hurka c, vers írója sem tudta volna ilyen szépem megírni pedig nekem még Kossuth-díjam sincs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!