Maradj képben

2013. szeptember 25. 10:40

Amikor az aluljáróban a kezembe nyomták az első Metropolt – illetve akkor még Metrót –, a homlokomra csaptam: ez mekkora ötlet!

2013. szeptember 25. 10:40
Bus István
Metropol

„Tizenhat lehettem, amikor kinyitottam egy napilapot, és rácsodálkoztam: hát, ez tök érdekes! Magyarország éppen átalakulófélben volt, feltartóztathatatlanul érkezett a rendszerváltás, és tele volt az újság olyasmivel, amit korábban nem nagyon lehetett leírni. A címlapokat már nem a kül-, hanem a belpolitika uralta. De ettől függetlenül is elkápráztatott, milyen érdekes a világ: a sport, a technika, de még a kis színes hírek is lebilincselően izgalmasnak tűntek. Amikor délután hazaérkeztem a középiskolából, anyám elém tett egy tál levest, én meg belebújtam a napilapba, és miközben ettem, böngésztem a híreket. Közben rácsöpögtettem a kaját a politikusok képére, de senki nem szólt rám.

Aztán, amikor az aluljáróban a kezembe nyomták az első Metropolt – illetve akkor még Metrót –, a homlokomra csaptam: ez mekkora ötlet! Most már két megálló között se maradok hír nélkül. Kotorásztam a zsebemben, hogy fizessek érte, és ekkor jött a következő döbbenet: ez ingyenes! Tizenöt év persze elég volt, hogy magamhoz térjek a nagy csodálkozásból, meg közben történt néhány fontos dolog is a világban, ami, lássuk be, némileg kizökkentett a békés olvasgatásból.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ernesto Valverde
2013. október 01. 11:43
Kiváló hasonlat! Aki ilyen forrásokból tájékozódik, az meg is érdemli a sorsát.
narmer
2013. szeptember 25. 19:37
Kinyitom a Mandit, és rácsodálkozom Bús István polgártársra, aki a Cosmopolitan publicistája a Pasifórum.hu derék harcosa,a Playboy izéje, a pinológia tudományának doktora csodálkozik vissza rám.Jó napom van.
kispalyas
2013. szeptember 25. 16:44
A propagandát, annak erejét nem a Metrónál találták ki. Lásdd: Majakovszkij " Vers, eredj, légy osztályharcos!" Azóta is így megy. Méghogy ingyenes?
kispalyas
2013. szeptember 25. 16:44
A halak is igyen kapják a kaját a horgásztól. A horgász úgy hívja beetetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!