A wannabe emigráns

2013. szeptember 24. 20:46

A wannabe emigráns kritikus ember. Kritikus a többi embertársával és a hazájával szemben, de – kitalálhatják – magával szemben a legkevésbé sem.

2013. szeptember 24. 20:46
Széljegyző
Jobbegyenes

„A wannabe emigráns kritikus ember. Kritikus a többi embertársával és a hazájával szemben, de – kitalálhatják – magával szemben a legkevésbé sem.

Külön pikantériája a dolognak, hogy emberünk negatív észrevételei az esetek többségében teljesen jogosak: »Közoktatás Ruanda szintjén, nincs munka, nem jó a kormány«. Megoldási javaslat azonban sosincs, azzal »foglalkozzanak a politikusok«. Ő persze 5 hazai politikust sem tud felsorolni. de mindegy, mert ők is ugyanolyan begyepesedett prosztók, mint a többi birka magyar, akik megszavazzák őket. Ő ebből tudatosan, 18 éves kora kimarad.

Miután kijutott az ígéret londoni/ausztrál/amerikai földjére, számtalan fórumon elmondja, hogy mi a kádári nosztalgiában ragadt langyos levesben dagonyázó ingyenélő bölcsészek országa vagyunk, de sohasem teszi fel magának a kérdést, vajon miért nem volt szükség itthon a munkájára. Két 12 órás műszakban lehúzott mosogatás után, a másfél négyzetméteres kelet londoni ágybérletéből élvezettel szidja a sok otthonrekedt szerencsétlent. Akik még mindig azt hiszik, hogy »abban« (véletlenül sem »ebben«, hiszen ő már csak így kívülállóként nyilatkozik a hazájáról) az elbaszott országban még el lehet érni valamit.

Ő már rég túltette magát ezeken az illúziókon, és igenis, sikeres ember. Illetve, biztosan az lesz, mert ő szorgalmas, intelligens, kiemelkedik a siralmas, tahó magyar átlagból. Diadalittasan jelentgeti haza a fészbúkon hogy már össze is spórolt 50 fontot a múlt hónapban. »Te mikor tudsz félretenni a fizudból, Zolikám? Örülsz, ha a rezsit, meg a kaját ki tudod fizetni, aztán örülsz, hogy 30-án még lyuk van a seggeden! Ne légy barom, hagyd ott azt a lepra országot, tudok egy tuti állást Dublinban!«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. szeptember 24. 21:39
Mindezt egy digó mondta, (és ide meg beidézte egy nyomorúságos sehonnai).
zolka50.50
2013. szeptember 24. 21:31
Már én is találkoztam néhány eféle tahóval. Van ezeknek párja otthon is, ezen a fórumon is: akik még ki sem jöttek(legtöbbjük nem is fog), de máris tudják mennyivel jobb külföldön, mert minden, ami magyar, az csak rossz lehet stb. Undorító népség.
okoskodó fórumlakó
2013. szeptember 24. 21:22
Érdekes megfigyelni, hogy ezek a wannabe emigránsok általában túláradó csodálattal beszélnek a választott hazájuk egészséges nemzeti öntudatáról. Ugyanezt nacionalista, magyarkodó gesztusként értelmezik, ha itthon tapasztalják. Talán jobb is mindenkinek, ha nem jönnek vissza.
heep
2013. szeptember 24. 21:17
Ilyenkor hol van egysegelem? De az ismertebbek közül a Konrád, Gáti is ilyen az ágybérlettől és a napi 2 óra munkától eltekintve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!