Kalocsai minta, vagy ribancrendszám?

2014. február 12. 16:21

Valójában azért gúnyolódnak, mert magyar népviseleti motívumról, mert hagyományokról, s mert valami értékesről van szó.

2014. február 12. 16:21
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„Index, Cink, 444!, stb… és szerzőik, kiknek semmi sem szent. Kik abból élnek, hogy mások eredményein gúnyolódnak. Mi pedig megtűrjük őket. Egyiket sem vágjuk nyakon valamelyik sarkon, miközben hazafelé, a hívogató, de csúnyán kiült foteljük felé igyekeznek. Pedig egyiküknek-másikuknak kijárna néha egy-egy pofon. Vagy kijárt volna, mikor még kicsúfolt és kiközösített, pattanásos tinik voltak, amikor nőttön-nőtt bennük a kisebbségi komplexus – de ez legyen az ő problémájuk…

A mi problémánk az az, hogy teleszemetelik (a végtelenített és üres szabadság jelszavára hivatkozva) a nyilvánosságot. Minket pedig zavar a szellemi mocsok.

Így tették ezt a kalocsai mintás olimpikonjaink versenyruháinak láttán is. A cink, az Index és 444.hu »hírportálok« gyűlöletkufár szerzői egymást letaposva igyekeztek alázni a sportolók felszerelését. Szinte kórusban kiabálták: „kalocsai ribancrendszám”. Mert a fenék fölött is kalocsai minta látható és mert nekik erről értelemszerűen azok a prostituáltak jutnak eszükbe, akik ugyanide nonfiguratív ábrákat szoktak tetováltatni. De valójában azért gúnyolódnak, mert magyar népviseleti motívumról, mert hagyományokról, s mert valami értékesről van szó. Ez pedig nekik mindig fáj. Hisz ők képtelenek bármilyen értéket előállítani.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. május 19. 14:25
Kulfoldi barátaim szerint a magyar vilaghires kalocsai mintas siruhak a legmenobbek. Nem kell a bunko 444 esek, cink.esek ajvekolasara odafigyelni. Uriember ezeket a potalokat nem olvassa mert snassz. Az ott iroknak nem volt gyerekszobajuk. Izlesvilagban a tudatlan szinvonalan mozognak. Mint minden masban.
Vén Csataló
2014. november 16. 15:51
Jó lenne tudni, vajon mi indokolja, hogy ribancrendszámnak hívják ezt a fajta tetoválást. Mármint azon kívül, hogy léteznek egészen sötét prosztók, akik viccesnek gondolják ezt a megnevezést. Mert hát kétlem, hogy aki ilyet varrat magára az ribanc lenne. Azt is kétlem, hogy akár a többségük ribanc lenne. De még azt is, hogy szignifikáns részük ribanc lenne. Tehát adott egy egészen rosszindulatú, gyökér megnevezés erre a fajta tetkóra, amit a hasonlóan gyökér libsi skriblerek persze örömmel vonatkoztattak át a magyar síelők formaruhájára, hiszen az olimpia fikázása amúgy is ki van adva ukázba libsi taknyoknak, ha még a magyarokat is lehet fikázni ennek kapcsán, az már tényleg hab a tortán. Ennyi az egész. Le kell szarni ezt a söpredéket, rühes kutya ugat, karaván meg halad.
hiábaéltvoltaire?
2014. június 19. 22:57
Na igen, végül is az is szerves része a magyar hagyománynak, hogy korrupt módon beszerzett, ritka igénytelenül kinéző nájlonruhák fenekére "kalocsai motívumot" nyomnak, és kötelező, hogy tetsszen.
hiábaéltvoltaire?
2014. június 19. 22:55
Örülök. Ez hogy is kapcsolódik ahhoz, amit írtam?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!