Nem értik

2014. március 14. 08:41

Magyarország 2014: az a kérdés, hogy a jegybankelnök kotyog-e ki piaci titkokat, vagy a kabinet főnöke (és a stábja) nincs annyira észnél, hogy tudják, mi a következménye annak, ha ilyen történetek szerepelnek róla egy könyvben?

2014. március 14. 08:41
A szerk.
NOL

„Ma már nem csak az a kérdés, Matolcsy György tényleg elárulta-e 2011. november 17-én az ebédnél a Goldman Sachs bankház munkatársainak, hogy Magyarország mégiscsak segítséget kér az IMF-től, vagy csupán célozgatott a lehetőségre. Jó volna persze tudni, mi mástól indult el felfelé a forintárfolyam a hideg és a meleg előétel között, de Matolcsyék most már ragaszkodnak a saját meséjükhöz, a Goldman pedig hülye lenne elárulni, ha tényleg jó tippet kapott.

A tény: a korábbi kabinetfőnök ezt a történetet úgy írta le, ahogyan. Kérdés: ha ezt csak kitalálta, akkor miért nem írták oda, hogy Wiedermann Helga a munkájával kapcsolatos fantazmagóriáját veti papírra? Miért mondta mindenki a bemutatón, hogy kordokumentum?

Magyarország 2014: az a kérdés, hogy a jegybankelnök kotyog-e ki piaci titkokat, vagy a kabinet főnöke (és a stábja) nincs annyira észnél, hogy tudják, mi a következménye annak, ha ilyen történetek szerepelnek róla egy könyvben? Bármi is történt, nekik ez a sztori nem a kiszivárogtatásról szólt, hanem arról, hogy zseniálisan felmérték, valóban támad-e az ellen. Azt, hogy a forinttal mi történt, azóta sem értik. Ahogy azt sem, mi a baj Helgával. Most is bizonyítja a hallgatásával: a hűségéhez nem fér kétség.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gross
2014. március 14. 11:44
A 2011. november 11-i határidős grafikonon nem látszik semmi gyanús. A forint idegesen ugrált, de az abban az időszakban más napokra is jellemző volt és a forinthoz nem kapcsolható okai is voltak. A volumenre nem találtam adatot, de különösen nagy, egyirányú megbízások azért meglátszottak volna az árfolyamon.
puszika
2014. március 14. 11:42
Fiúk! Ezzel is beégtetek!!!!
Tündér_Lala
2014. március 14. 10:17
Csávókáim (hogy értsétek, idézve a nagymesteretektől) arról kellene beszélni, hogy a költségvetési hiány éevek óta 3% alatt van, kijöttünk a túézott deficit eljárás alól, elindulni látszik a gazdasági növekedés. Ti miért nem csináltátok meg ? A többi ócska duma és rágalmazás.
Berecskereki
2014. március 14. 09:44
LOL Nevetséges ez a rugozás. Amennyiben bizonyított, hogy Dr. Matolcsy bűncselekményt követett el, akkor miért nem jelentik fel név szerint? Világos, hogy azért nem jelentik fel, mert sem a könyvben leírtak, sem a körülmények minden kétséget kizáróan nem támasztják alá, hogy a könyvből idézett cselekmény megtörtént. Így joggal feltételezhető, hogy egy elképzelt történetet ír le a szerző, mellyel azt akarja érzékeltetni, hogy a megnevezett intézet, intézetek miképpen gyakorolhatnak hatást az árfolyam változásra. Ennyi és nem több. Ezért nincs feljelentés, mert a feljelentő a per során nevetségessé tenné magát. Természetesen egy kampányban ez lehet téma, de megfordulhat és Matolcsyt bűncselekménnyel vádolókból akár vádlottak is lehetnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!