Megjelent magyarul a Túl a demokrácián

2014. március 19. 10:38

Egyszerű, közérthető érvekkel mutatják be, hogy a közhiedelemmel ellentétben a demokrácia nem a szabadság, a civilizáció, a jólét, a béke és a törvényesség záloga, hanem éppen ellenkezőleg.

2014. március 19. 10:38
Libertárius
Konzervatórium

„A szerzők szerint a demokráciát az emberek túlnyomó többsége a lehető legjobb politikai rendszernek tartja. Nem túlzás azt állítani, hogy a demokrácia egyfajta világi vallássá, a Föld legnagyobb politikai hitévé vált. Könnyen a civilizált társadalom ellenségének nyilváníthatják azt, aki kritizálja a demokráciát. 

Azonban mégis ez az a feladat, amire Karel Beckman és Frank Karsten vállalkozott. Rendkívül olvasmányos, provokatív könyvükben vitába szállnak az utolsó fennmaradt politikai tabuval, miszerint üdvösségünk kulcsa a demokrácia.

Egyszerű, közérthető érvekkel mutatják be, hogy a közhiedelemmel ellentétben a demokrácia nem a szabadság, a civilizáció, a jólét, a béke és a törvényesség záloga, hanem éppen ellenkezőleg: az egyéni szabadságjogok csorbulásának, a társadalmi konfliktusok erősödésének, az állami kiadások egekig szökésének és az életszínvonal csökkenésének az oka.

Megcáfolnak 13 olyan mítoszt, amellyel általában védeni szokták a demokrácia intézményét. Emellett vonzó alternatívát is kínálnak: az egyéni szabadságjogokon és az önkéntes társadalmi kapcsolatokon alapuló társadalmi berendezkedést.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. március 19. 20:00
"""" 2. mítosz A demokrácia a nép hatalma Ez a demokrácia alapelve, maga a szó is ezt jelenti. A hatalom valóban a nép kezében van a demokráciában? Az első gond az, hogy a „nép” nem létezik. Csupán több millió egyén ugyanennyi véleménnyel és érdeklődési körrel. Hogyan is tudnának együtt kormányozni? Ez teljesen lehetetlen. """""""
kjkj945
2014. március 19. 19:38
https://www.youtube.com/watch?v=698QJLjErNQ De túl az Óperencián, Minden festett kék egen Túl a hazugságok tengerén Vár egy hely, amiről meséltek neked!
wartog
2014. március 19. 18:02
nem lenne baj a demokráciával, ha az emberek tudnának élni vele. így viszont az ügyeletes médium irányítja az emberek véleményét. Mint a tyúkok. Ha uszítják valakire őket, akkor ráugranak. Amíg primkók vagyunk, addig nem érdemeljük a démoszt.Énszeretném ha tisztelnének és nem egy adat lennék.Nem esküdtem fel egyik államrendszerre sem, mégis úgy néz ki,akárhányszor változtatják, kötelezően oda tartozom.Eszerint csak rabszolga vagyok.Volt itt népköztársaság, aztán, köztársaság, aztán Magyarország,amire egyetlen képviselő sem esküdött fel, amiről közben kiderült, csak egy kft, New Yorki bejegyzéssel.Szal nem értem mi a demokrácia és kinek mi a kötelezettség.
peti
2014. március 19. 14:20
Felvilágosult abszolutizmus, az kell nekünk. Vicc nélkül. A demokrácia addig működött, amíg egy kisvárosnyi görög szavazgatott egymásra, akik ismerték egymást és nem csak a torz médiából "tájékozódtak" egymás viselt dolgai felől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!