A nagyszüleim '56-ban a szovjetek elől menekültek az USÁ-ba

2014. március 06. 09:00

Az imént beszéltem a nagyszüleimmel, akik a szovjetek elől menekülve érkeztek az USÁ-ba a magyar forradalom idején.

2014. március 06. 09:00
Liz Wahl
Twitter

„Az imént beszéltem a nagyszüleimmel, akik a szovjetek elől menekülve érkeztek az USÁ-ba a magyar forradalom idején. Elképesztő őket hallgatni egy új hidegháború árnyékában.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ëmëhntëhtt-Ré
2016. szeptember 23. 09:06
"A Szovjetunió meg több, mint húsz éve nem létezik." A jogutód és jogelőd Oroszország, amely több száz éve létezik.
Ëmëhntëhtt-Ré
2016. szeptember 23. 09:06
Összekeverni bármely párt jogelődjét a jogutóddal, a lehető legnagyobb politikai szűklátókörűségre vall.lásd Mszmp- Mszp :P
Peter8811
2014. március 24. 04:24
Nagyszüleid az ÁVH elöl menekültek, és most Seppele és Mihancsik ellvtársnő azon vannak, hogy újból visszajöjjenek a mocsok ÁVH-sok, Mesterházyék, Bauerek, Gyurcsányok, Aprók, Bokrosok és a fő ÁVH-ás Libás.
Warwolf
2014. március 24. 04:23
Mégis mit tehettek volna? A világ már a 3. világháború szélén állt. A szovjetek elvesztették a koreai háborút. A szovjeteknek ki kellett vonulniuk Ausztriából. Sztálin halála után belpolitikai káosz volt. Kínát, mint közeli szövetségest elveszítették. Izrael egymaga tönkrevágta az összes szovjetek által támogatott arab országot. Egyiptom, a szovjetek legfőbb afrikai szövetségesét épp megszállták. Itt mondták ki a ruszkik, hogy eddig és ne tovább. Az bevonuló szovjet csapatok úgy jöttek be, hogy a 3. világháborút fogják megvívni. Elméleti kérdés: Ha bejöttek volna az amerikaiak és összetalálkoznak a szovjetekkel, mondjuk Pesten, akkor mi maradt volna a városból? Hány áldozat lett volna? Hány áldozata lett volna egy új világháborúnak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!