Kísértet járja be…

2014. május 14. 09:26

Új adat kísértete járja be a magyar sajtót. A félmillióról hatszázezerre vastagodott exodus kísértete.

2014. május 14. 09:26
Andor Mihály
Galamus

Nem akárkik mennek el. Több szempontból nem akárkik. Először is csupa olyan emberről van szó, akitől kora alapján a népesség egészséges reprodukciója várható. Vagy már megszületett kisgyerekeikkel mentek el, vagy gyermektelenül, vagy egyedül, de az ő gyerekeik már nem itt fognak megszületni. Több százezer gyerek nem Magyarországon fog megszületni.

Másodszor, csupa olyan emberről van szó, akiben több a vállalkozó szellem és a kezdeményező készség, mint az átlagban; akiben több az önbizalom, mint az átlagban; aki valamilyen képességével kitűnik az átlagból; aki iskolázottabb, mint az átlag; aki jobban tud idegen nyelveket, mint az átlag. Vagyis olyan emberekről van szó, akik egy ország fejlődésének motorjai.

Harmadszor, olyan emberekről van szó, akikben megvan az igény a színvonalra tudásban és munkában egyaránt. Ők azok, akik nem elégednek meg az elsorvasztott magyar felsőoktatásban szerezhető tudással. Ők azok a hegesztők (százból hatan), akik megfeleltek volna a világszínvonalon termelő üzem felvételi vizsgáján. Csak már kimentek külföldre. A többi kilencvennégy a gyatra teljesítményével legfeljebb itthon talál rosszul fizetett munkát valami gagyit gyártó üzemben. »Itt egy világszínvonalú üzem tele a legmodernebb gépekkel-berendezésekkel, de nincs hozzá magyar hegesztő szakmunkás…. Kár volt egy egymilliárd forintos beruházást végrehajtanunk.« – panaszkodik a cégvezető.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. május 14. 19:14
AM! Annyinak kellene alijáznia is!! Mennyivel szebb lenne a kép!
tango47
2014. május 14. 14:32
Milyen cégvezető az, amelyik , mielőtt beruházna, nem nézi meg többek között azt, hogy lesz-e munkaerő az adott feladatra? Szerintem ilyen csak a szerző fejében létezik.
Box Hill
2014. május 14. 14:06
A szerzőnk által felsorolt képességekkel rendelkezők mentek ki a kommunisták elöl is. Általában az emigránsokat a vállakozóképesség jellemzi. Például az angolokból is ezek népesítették be a gyarmataikat.
Peter8811
2014. május 14. 10:56
Andor Misi bá' jobban le van robbanva szellemileg meg fizikailag is, mint BiszQ Béla bá' Misi bá' olyannyira le van robbanva, ha háborús bűnök miatt bíróság elé állítanák csak pénzbírságra ítélnék, azt is felfüggesztve 1 napra, hogy minél előbb leteljen. Hajrá Kurija!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!