Miért fontos ennyire Ukrajna?

2014. augusztus 02. 07:48

Az orosz gáz és olaj, Paks 2, a honvédség alkatrészellátása, a magyar agrárexport és a hazánkba látogató orosz turisták költése túl fontos ahhoz, hogy lemondjunk róluk.

2014. augusztus 02. 07:48
Kiszelly Zoltán
Kiszelly Zoltán
Magyar Hírlap

„Putyint persze más fából faragták, a volt KGB-s főtiszt népszerűsége jelenleg az egekben jár, és aki vele ujjat húz, könnyen ugyanúgy tíz évre Szibériában találhatja magát, mint az exolajmágnás Hodorkovszkij.

Az USA arra is felhasználja a konfliktust, hogy Európát fegyverkezésre bírja, amit a jóléti államokban élő európaiak maguktól aligha támogatnának. Az amerikaiak gyengíteni is akarják Európát, olyan szankciókat erőltetnek, amelyek szinte minden nyugat-európai ország gazdaságának ártanának, csak nekik nem. Az európaiak nem is sietnek a szankciókkal, hiszen senki sem akarja, hogy Londonból eltűnjön az orosz mágnások pénze, a német iparból háromszázezer embert kelljen a kieső orosz megrendelések miatt elbocsátani, vagy hogy drágán kapjuk az orosz gázt. Csak remélhetjük, hogy a józan belátás győz, és egyik oldalon sem kerekednek felül a háborús uszítók. Adjunk hálát az égnek, hogy Budapesten nemzeti kormányunk van. A balliberálisok ugyanis biztosan újra mernének »kicsik« lenni, és kritikátlanul kiszolgálnák a Nyugat érdekét. A Jobbik az EU helyett Putyin szövetségébe vinné az országot, ami a Nyugattal szembeni összes egészséges fenntartásunk ellenére is nemzeti öngyilkosság lenne.

Mi, magyarok akkor jártunk a legjobban, mint 1939–40-ben is, amikor a két szövetségi rendszer között lavíroztunk. Most is csak így vesznek minket komolyan, figyelnek oda a jogos magyar érdekre. Legfontosabb az ország mozgásterének növelése és a kárpátaljai magyarok védelme, így például a Déli Áramlat gázvezeték megépítése. Az EU/USA persze ezt sem támogatja, mert akkor az ukránok nem tudnák megcsapolni a nekünk szánt gázt, és elesnének a tranzitdíjtól is, amiből például az IMF-hitelt is törleszthetnének.

Szegény lengyelek Pilsudski marsall halála (1935) után a vak Nyugat-imádat hibájába estek, amire a mostani lengyel vezetés is hajlamot mutat. Mi, magyarok megtanultuk, hogy a kölcsönös érdek alapján kell és lehet az orosz medvével tárgyalni és üzletelni. Az orosz gáz és olaj, Paks 2, a Honvédség alkatrészellátása, a magyar agrárexport és a hazánkba látogató orosz turisták költése túl fontos ahhoz, hogy lemondjunk róluk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bolond Istók
2014. augusztus 04. 00:17
"Csak remélhetjük, hogy a józan belátás győz, és egyik oldalon sem kerekednek felül a háborús uszítók. Adjunk hálát az égnek, hogy Budapesten nemzeti kormányunk van. A balliberálisok ugyanis biztosan újra mernének »kicsik« lenni, és kritikátlanul kiszolgálnák a Nyugat érdekét. A Jobbik az EU helyett Putyin szövetségébe vinné az országot, ami a Nyugattal szembeni összes egészséges fenntartásunk ellenére is nemzeti öngyilkosság lenne. Mi, magyarok akkor jártunk a legjobban, mint 1939–40-ben is, amikor a két szövetségi rendszer között lavíroztunk. Most is csak így vesznek minket komolyan, figyelnek oda a jogos magyar érdekre." I. Fénylő tajték után fut a magyar. Jaj, mindig azt a nemzetet csodálja, amelyik veszteg lenni nem akar s a bolhatáncot legvadabbul járja. Mennél cifrább szegény kolléga tánca, csizmája annál inkább szétszakad, ezt tudhatod már: sose fuss utána! Téged nem tart meg más, mint önmagad. II. Ne azt a nemzetet csodáld, mely hadonászva, kiabálva egy uj téboly jelszavát kitalálja s fejére gyüjti a halált - ó, azt csodáld nagyon, mely ki tud maradni a táncból! mert századunk harsogó tébolyából nincs más menekvés, mint bölcs nyugalom. (Weöres Sándor - Magyar tanulság)
heep
2014. augusztus 03. 08:29
"Miért fontos ennyire Ukrajna?" Ez a Kiszelly messze a legértelmesebbek közé való. Emellett még szíve is van. De még neki sem jut eszébe, hogy azért fontos mert ott él több tízmillió ukrán, tatár, orosz? Mert ezek a milliók ott szeretnének békében élni? A gyerekeitek biztonságban felnevelni? Egyszerűen ott leélni az életüket mindenféle nagyhatalmi játszmák áldozataként?
ciprióta
2014. augusztus 03. 05:41
Hosszu távon az oroszok távoltartása mindenképpen helyes, okai...l l. Paks soha nem valósul meg orosz hitelből, mire aktuálissá válik nem lesz Oroszország jelenlegi formájában, Putyin pedig vagy saját hivei áldozata lesz ,vagy Hágában akasztják .. 2. az orosz energiafüggőség tiz év mulva megszünik, két okból...egyik,hogy az ára miatt elfogadhatatlan lesz, a másik,hogy az oroszokat Kina addigra bekebelezi és a jelenlegi gázkészleteket lenyulja, előbb békés uton,majd annekszió utják...ámen.
ciprióta
2014. augusztus 03. 05:36
a post szerzője hülye és alulinformált....az orosz tőke magyar jelenléte mese, már évek óta továbbmenekitették pénzüket tőlünk off-shore-okba, például Ciprusra, amely annak dacára,hogy elbántak az orosz karvalytőkével még mindig az egyik legkedveltebb adóoptimalizálási terület az orosz tolvajok számára. Az Oroszországból kiáramló pénz kilencven százaléka mögött büncselekmények, maffia, sikkasztások, csalások sorozata áll. Kell nekünk ilyen pénz és partner????Rég történtek robbantások a fővárosban???Régen járták a magyar vállalkozásokat orosz maffiózok beszedési megbizásokkal???Akartok még balhét??? Hajrá szaftzabálók...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!