A világ legbefolyásosabb milliárdosai

2014. szeptember 23. 09:56

Végre elkészült, itt van a Világ Milliárdosainak Politikai Hatalmi Indexe! Nem, ez nem egy Szaniszló Ferenc-féle összeesküvés-elméleti tanulmány, még nem is egy kurucinfós értekezés.

2014. szeptember 23. 09:56
Sideburns
Spiler.info

„Na, de nézzük a listát! Első Bill Gates és Gatesné Melinda.  Soros György az előkelő második helyen végzett, nem utolsósorban nagy vagyonának »nonprofit szervezetek és alapítványok tevékenységén« keresztül történő »politikai használata« miatt. Harmadik Jack Ma, internetes nagykereskedő. Negyedik Petro Poroshenko ukrán államfő. Ötödik helyen szerepel a hazánkban is komoly érdekeltségekkel rendelkező  Andrej Babis, cseh pénzügyminiszter, aki a szlovák Nemzeti Emlékezet Intézete szerint kommunista ügynök volt. Hatodik Carlos Slim mexikói telefonközpontos. Hetedik Rupert Murdoch, akinek újságírói melóik során sok mindenre figyeltek, de a magántitkokra valahogy pont nem. Magyarul lehallgattak boldog-boldogtalant.

Ugorjunk a lényegre: listánk második helyére fért fel George Soros. Nézzük, milyen szempontok alapján érte el ezt az előkelő helyezést. »Vizsgálatunk tárgyát képezte a nagy vagyon politikai használata, ideérte a kampányköltéseket, a nonprofit szervezetek és alapítványok tevékenységét, közhivatal betöltését, médiatulajdonlást, a szakpolitikai véleményformálást és a színfalak mögötti befolyást.« Sőt, »a leggazdagabb egy százalék birtokolja az Egyesült Államokban a tőke egyharmadát és a világban a tőke negyven százalékát. A pénzügyi források e koncentrációja több országban az ultragazdagoknak befolyást biztosít a választásokra, a szakpolitikákra és a kormányzásra.«”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Viator
2014. szeptember 23. 16:06
Az az érdekes az ilyen listákban, hogy rendre kimaradnak belőle azok, akiknek az ilyen Gates és Porosenko-féle felkapaszkodott figurák vizet sem vihetnek. Gondolok itt Lord Jacob Rothschildtól kezdve David Rockefelleren át a szaúdi királyig jó pár valóban gazdag és befolyásos emberre.
Mich
2014. szeptember 23. 14:07
Érdekes olvasni a Spiler.info más írásait is. A szeptember 15-én megjelent, a "civilekről" szóló így fejeződik be: "...mivel a politika nem érdekli az embereket, a politika világába bekerült civilek sem érdekelnek már senkit."
Mich
2014. szeptember 23. 13:37
Nahát... itt van a magyar ballikos "civilek" patrónusa... aki előszeretettel használja összespekulált milliárdjait politikai célokra... Magyarországon...! "Tegye fel a kezét az a kormányellenes csoport, amelyik (MÉG) nem kapott Soros bácsi kenőpénzéből...!"
Ellensúly
2014. szeptember 23. 13:02
Valaki szerint Sorosnak van pénze, hatalma, befolyása? Micsoda antiszemita célozgatások, pfúj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!