A pincér bére

2014. november 11. 18:29

Orbán Viktor és a magyar diplomácia roppant sikert könyvelhetett ma el: fogadtunk és egekbe magasztaltunk egy kvázi diktátort, miközben lényegében semmit sem nyertünk vele.

2014. november 11. 18:29
Széljegyző
Jobbegyenes

„Orbán Viktor és a magyar diplomácia roppant sikert könyvelhetett ma el: fogadtunk és egekbe magasztaltunk egy kvázi diktátort, miközben lényegében semmit sem nyertünk vele.

Nemzeti érdek minél több országgal minél előnyösebb üzleteket kötni, különösen olyanokkal, amelyek egyébként értékelhető mennyiségű energiahordozón ücsörögnek. Ezt bizony a diktatúrákra oly nagyon kényes Európai Unió vezető demokráciái is megteszik, ha nemzetük érdekei úgy diktálják. Nincs fintorgás, ha télre gázt kell szerezni a tárolókba, vagy piacot a nemzeti autógyárnak.

Igen ám, csakhogy a tuti üzleteket pontosan ezért fű alatt intézik, hogy este a tévé előtt ülő, liberális demokráciát élvező átlag EU-polgár ne nyelje félre a felmelegített pizzát a keleti gázzal jól befűtött lakásban. Igen, ahogyan mindenki más, Nyugat-Európa is vígan elüzletel a háttérben, a kormányokhoz remekül becsatornázott üzletemberek túrják fel a keleti sztyeppéket.

Ám azt az ostobaságot senki nem olyan hülye elkövetni, hogy egy posztkommunista diktátort magasztal egekig, pláne nem nevezi országát »mintaállamnak«, amely »világos stratégia mentén irányított, vezetett, helyes irányba fordított ország«, és ez egy olyan dolog, ami a »különbözőségek mellett összeköti a két országot«. Igen, jól tetszenek olvasni: miután a hazai és külföldi liberális sajtó vért izzadva próbálja bebizonyítani, hogy Magyarországon »keleti típusú diktatúra« épül, a magyar miniszterelnök egy betyáros vallomással maga szögezi le, hogy igen, így is van.

És mindezért cserébe a következő, hatalmas perspektívák nyílnak meg előttünk: a Wizz Air márciusban újraindítja Baku–Budapest-járatát, Magyarország 200 azeri ösztöndíjas hallgatót fogad majd, illetve aláírtak egy nyilván történelmi jelentőségű sport- és ifjúsági, valamint egy turisztikai egyezményt. Ennyi.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ceres
2014. november 12. 02:06
Az írás színvonaláról:az Európai Unió kiemelten fontosnak tekinti az úgynevezett horvát-magyar interkonnektorok megépítését. Ez fogja lehetővé tenni, hogy az azeri gáz Dél-Európán-illetve Horvátországon át elérje Magyarországot -egész Közép-Európát.--Ezt a projektet az UNIÓ preferálja-sőt elvárja..Orbán erről is tárgyalt..Na most ez a cikkentyű:ha ez a sajtószabadság, akkor kell a francnak.Ez egy tömegpusztító fegyver, nem igazi sajtószabadság..
Pinter68
2014. november 11. 22:15
Alábecsüli a szerzö a légijárat jelentöségét. Egy Boeinggel ugyanis elég sok gázt el lehet szállitani az utasok helyett. Plusz elöny, hogy a gépnek a levegöben maradásért sem kell küzdenie. Legfeljebb a leszállásért. ¡-)
Brigadéros
2014. november 11. 22:03
...Én pedig tudok egy olyan országot, ahol az ország vezetője kiadhatja a parancsot, hogy bárhol megöljenek valakit a világon. Továbbá büntetlenül elrabolhat embereket és erre a célra létrehozott katonai börtönökben évekig fogva tarthatja őket, sőt, ha a tőlük várt információ érdekében szüksége, különleges eljárás alá vethetik őket (magyarán kínozhatják őket). És ez az ország nem hogy nem diktatúra...hanem egyenesen a liberális demokrácia élharcosa!!! Na, erre varrjon gombot a firkász...
HattoryHanzo
2014. november 11. 21:01
A Koldus-Turné ma Budapesten lépett fel. Orbán feat Aliyev.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!