A Fidesz támogatja az LMP-t?

2015. január 30. 13:53

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnöktől és Kubatov Gábor pártigazgatótól, hogy a Fidesz valóban finanszírozta-e az LMP kampányát? Ha igen, ez milyen kasszából és mekkora összeggel történt?

2015. január 30. 13:53
Gréczy Zsolt
Gréczy Zsolt
Demokratikus Koalíció

„Tanulságos diskurzus zajlott tegnap az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Illés Zoltán, a Fidesz egyik korábbi alapembere nyilatkozott az Orbán-kormány mindennapi működéséről, a párton és a kormányon belüli intrikákról. Megtudhattuk, hogy ha nincs szükség környezetvédelmi államtitkárra, akkor a rezsim dél-afrikai nagyköveti posztot ajánl fel a kirúgott kormánytagnak.

A beszélgetés azonban akkor vált a legérdekesebbé, amikor Illés Zoltán arra utalt, hogy az LMP kampányát a Fidesz támogathatta. Illés arról beszélt, hogy őt a saját pártja el akarta lehetetleníteni, ezért - ki tudja, milyen forrásokból - feltűnően sok plakáthelyet, reklámfelületet kapott a zöldpolitikát képviselő Lehet Más a Politika.

A Fidesz politikusa ezt azzal magyarázta, hogy az LMP-t használhatta fel a Fidesz az ő visszaszorítására.

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnöktől és Kubatov Gábor pártigazgatótól, hogy a Fidesz valóban finanszírozta-e az LMP kampányát? Ha igen, ez milyen kasszából és mekkora összeggel történt?

Van-e bármilyen intézményes kapcsolat az LMP és a Fidesz között, ha már erről a Fidesz politikusa nyíltan beszél egy élő tévéműsorban? Korábban is voltak olyan híresztelések, hogy finanszírozás és ajánlószelvények gyűjtésében lehetett együttműködés a két párt között, ezért is fontos tudnunk a válaszokat.

 

Gréczy Zsolt szóvivő
Demokratikus Koalíció”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kerekes
2015. január 31. 10:30
Hihetetlen undorító pofa ez a Gréczy! Illésben óriásit csalódtam, rahadt ÁRULÓ!
.V.
2015. január 31. 06:20
Az LMP azt kérdezi Gyurcsány Ferenc pártelnök-ex-miniszterelnöktől és Gréczy Zsolt szóvivőtől, hogy a DK valóban finanszírozta-e Illés Zoltán rágalom kampányát? Ha igen, ez milyen kasszából és mekkora összeggel történt?
tevevanegypupu
2015. január 30. 23:36
Inkább az amerikaiak támogatták még az első kampánynál, aztán valószínüleg vannak saját forrásaik is..pedig de jó lenne a DK-nak Schiffer igaz-e?
Bikavér
2015. január 30. 22:14
Gréczy! Kép alá: Íme a valódi birodalmi tulok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!