Történelmi esély

2015. február 10. 08:21

A megkérdezettek jelentős többsége számára nemcsak fontos az olimpia sporton túli hozadéka, hanem hajlandó áldozni is rá.

2015. február 10. 08:21
Fábik Tibor
Magyar Nemzet

„Mivel a NOB elkötelezte magát az olcsóbb olimpiák mellett, és ezek akár az országhatárokon túl is nyúlhatnak, történelmi esély kínálkozik számunkra. És úgy tűnik, ennek ígérete önmagában is komoly kohéziós erő, hisz a megkérdezettek jelentős többsége számára nemcsak fontos az olimpia sporton túli hozadéka, hanem hajlandó áldozni is rá. Az emberek saját forintjaikat adnák a közös célért – manapság ez nem igazán jellemző ránk.

Bár arról egyelőre halvány fogalmunk sincs, valójában mennyibe kerülne az olimpia. A köztelevízió tegnap reggeli adásában Magyar Zoltán, a MOB alelnöke is megkerülte a kérdést, de múlt pénteken, amikor a Magyar Olimpiai Bizottság a közgyűlésén elkötelezte magát a rendezés mellett, is csak az hangzott el, hogy egy 2002-es hatástanulmányban 408 milliárd forint költséggel kalkuláltunk. Itt jegyezzük meg, hogy a tagság előtt Schmitt Pál cáfolt egy szinte tényként kezelt adatot, miszerint az oroszoknak tavaly 50 milliárd dollárjukba került téli olimpia. A MOB korábbi elnöke, a NOB tagja hangsúlyozta, hogy az irdatlan összegből 40 milliárd dollár valójában Szocsi régiójának a fejlesztésére ment, és az olimpiarendezésnél mindig két külön költségvetésről kell beszélni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2015. február 10. 11:50
Ha a kicsinyesség fájna, az a poszt szinte csak "jajjajajjajaj" kommentekből állna.
mert HÜLYÉK VAGYTOK MIND
2015. február 10. 09:11
Rendezzünk úszó vb-t meg póló vb-t meg díjugrató vb-t stb. de ezt a kurva olimpiát felejtsük már el
kohntalan
2015. február 10. 08:43
Abból a sok pénzből inkább a magyar nyugatos orientáltságú elitet kellene megteremteni: külföldi ösztöndíjak, külföldi egyetemi képzések finanszírozása. Az többet ér hosszú távon.
ördöngös pepecselés
2015. február 10. 08:42
látom hogy a mit miért nem lehet szakértői csapat már el is kezdte az ájvékolást az a jó hogy már nincsenek(és nem is lesznek többé) a kormámy közelében
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!