Hazaáruló nácik, szevasztok!

2015. február 20. 13:06

Azzal senki sem számol, hogy a saját honfitársai jelentik fel, ezzel jelezve elkötelezettségüket egy másik ország „ügye” iránt.

2015. február 20. 13:06
Jászberényi Sándor
Hír24

hidfo.net internetes portál pár napja feljelentett pár magyar újságírót, akik Ukrajnából tudósítottak, mások mellett, gondolom, engem is. Mindezt tették a Donyecki Népköztársaság külföldi sajtóosztályánál, csatolva cikkeinket és feltételezett tartózkodási helyünket a térségben.

Azzal, hogy a magyar szélsőjobbot kilóra megvette az orosz hírszerzés, szerintem minden írni-olvasni tudó, épeszű ember tisztában van. Elég, ha megnézzük a fent említett portál hirtelen átalakulását(...)

Veszélyesebb ez, mint a folyamatos ágyúzás, az eltévedt golyók. A háborús tudósítás önmagában sem veszélytelen műfaj, de az ember kalkulál azzal, hogy »van valahol egy a nevével ellátott golyó«. Azzal azonban senki sem számol, hogy a saját honfitársai jelentik fel, ezzel jelezve elkötelezettségüket egy másik ország »ügye« iránt. Most oroszajkú, magukat orosznak valló szeparatistáknak sikerült felnyomni magyar újságírókat.

A vád roppant egyszerű: ezek az újságírók liberális nézeteket vallanak és nem az orosz kormányzati propagandát írják, ergo nyilvánvalóan NATO-bérenc ügynökök.

Hogyan magyarázod meg egy nyolc osztállyal nem, de AK-74-essel rendelkező donyecki traktoros fiúnak, hogy a vád hamis? Hogy a valójában fajvédő neonáci portálból átvedlett orosz hírportál akar így kicsinálni néhány nem jobbikos újságírót? Sehogyan.

Az van, hogy ezt a hírt, ellentétben a többi propagandaanyagtól, nagyon is komolyan kell venni. Az ukrán-orosz konfliktus helyszíni tudósítása innentől sokkal veszélyesebb lesz. Nemcsak a hidfo.net által oly gyűlölt »libsi« újságírók számára, hanem bármilyen magyar újságíró számára is. Senki ne gondolja azt, hogy a DNR sajtóosztálya majd személyenként fogja ellenőrizni a hidfo.net-nél, politikailag korrekt-e egy-egy adott újságíró. Bőven elég lesz, hogy magyar.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2023. január 28. 23:14
A " sajat honfitarsai altal feljelentve" ez ismeros lehet az europai unio bizottsagaiban, csak es kizarolag " honfitars" panaszra indulnak vizsgalatok magyarorszag ellen. A sok nemzetkozi- ingyenelo- jogvedo szervezetnel ugyszinten. Pofa lapos hanyszor irtal az ukrajnaban harcolo zsoldosokrol akik angolul beszelnek. Egyszer sem. Pedig tele van vele a youtube.
Motoguzzi
2015. május 27. 20:25
hawken! Anyád is nagy állat lehetett, hogy ilyen barmot ellett!
vigyor
2015. április 07. 16:22
...jóvan, borzasztóan sajnállak, gyere szépen haza, elfogult tudósítást innen is tudsz rittyenteni, és akkor nem kell a traktoros legénnyel huzakodni, aki valszeg puska nélkül is le tudna csapni...
békalepcse
2015. március 05. 14:31
"Szeretnék már sok-sok bátor tudósítást olvasni ezektől a bátor magyar tudósítónktól amit az ISIS vagyis az iszlám állam fennhatósága alatt álló területről adnak." Oda nem mennek, mert első dolog az ellenőrzésen a fütyivizit és a többi már nem biztos hogy érdekelné a helyi "traktorost"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!