Görcsbe rándult gyomor, meg néhány millió köbméter gáz

2015. február 17. 09:04

Nagy császárság lenne, ha DK-s közleményekkel is lehetne fűteni. De amíg ez nincs így, időről időre kezelnünk kell az energiaimport ügyét.

2015. február 17. 09:04
Sideburns
Spíler

A rövid távú megoldás

Így aztán most nincs más hátra, mint előre. Valószínűleg csak egy körben lehet megállapodni a korábbi orosz szerződés hátralékairól és a következő évek rugalmas ellátásáról. Valóban hülyeségnek tűnik egy újabb orosz hosszabb távú elköteleződés, de ugyanakkora baromság lenne az, ha – mondjuk az ukrajnai harcokra hivatkozással – véletlenül elkezdene akadozni a gázellátás. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy míg Magyarországnak nagy tétel az orosz gázimport, Oroszországnak kis tétel a felénk irányuló gázexport. Továbbá, ha már visszavette az állam külföldi tulajdonból, bűn lenne nem kihasználni a nagy tárolókapacitásokat, és ezekre leginkább az oroszoknak van szükségük.

A hosszú távú megoldás

Az a legjobb az egész gázvitában, hogy Magyarországon a lényegben nincs vita: még több vezetékre és még nagyobb versenyre, végeredményben alacsonyabb árakra van szükség. Az utóbbi tíz év tanulsága azonban az, hogy magától nem fog idejönni az alternatív gáz, és nem lesz nagyobb piaci verseny sem. A norvégok tudnak küldeni lóvét mindenféle gender baromságokra és workshopokra, de gázt azt egyelőre nem.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2015. február 17. 14:03
"A norvégok tudnak küldeni lóvét mindenféle gender baromságokra és workshopokra, de gázt azt egyelőre nem.” A DK-nak könnyű! Majd ezzel a pénztömeggel fűtenek!
pitypang1125
2015. február 17. 12:00
A norvégok tudnak küldeni lóvét mindenféle gender baromságokra és workshopokra, de gázt azt egyelőre nem.” Na ja.
Mich
2015. február 17. 11:43
"Nagy császárság lenne, ha DK-s közleményekkel is lehetne fűteni." :))
Vadjoe
2015. február 17. 11:31
"A norvégok tudnak küldeni lóvét mindenféle gender baromságokra és workshopokra, de gázt azt egyelőre nem." Nagyjából senki nem tud küldeni gázt az oroszokon kívül. Ami még számításba jöhet, az pár volt szovjet állam, pl. Grúzia, más nem nagyon. A híres amerikai palagázszállításokat sem látom sehol Európában. Nem is hinném, hogy árban versenyképes lenne a csőben jövő gázzal szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!