Szánkó

2015. február 09. 09:22

Óvnék azonban mindenkit attól, hogy hirtelen a média függetlenségének zászlóvivője címmel lássa el Simicska Lajost.

2015. február 09. 09:22
Tamás Ervin
Népszabadság

A két »kormánytól távol álló« napilap Közgép-hirdetései valószínűleg nem csupán azért születtek, hogy a kitartottságot sugallják – Simicska a maga módján segíteni akart, amit azután (szintén felsőbb parancsra) elvágott a 2014-es kétharmad. Abszurdba illő az is, ahogy a Fidesz nagyhatalmú háttérembere az utóbbi időben rendre a Népszaván keresztül üzent az övéinek.

És ez csak a felszín. Ha valaki, ő érezhette-láthatta-tudhatta, hogy fogy körülötte a levegő, új kedvenc lépett a színre. Ha valaki, ő tisztában lehetett az ilyen esetek forgatókönyvével, s azzal, hogy milyen alpári a módszer, a stílus, a bekerítés technikája. Simicska kiszorítása egyszerre zajlott az üzleti, a politikai, azaz a hatalmi terepről. De lehetett volna egyik bőkezűen jutalmazott csodáló a sok közül. Ő, akinek érdemei a vezér és a Fidesz szempontjából alapvetőek. Személyisége erre a szerepre azonban alkalmatlan. Nem tudom, mit hitt, de tényleg váratlanul érhette leghűbb fegyverhordozóinak döntése, s ami utána következett.

Tudható, milyen az, ha Simicska Lajosban elpattan az ideg. Kifakadásának minden szava kulcslyuk abba a világba, ahol évekig bennfentesen mozgott. Így néz ki a hatalom fellegvárában egy »belső munkaügyi vita«: otthonkában. Valóságshow, amely minden valószínűség szerint most őt löki ki a Házból. Ahol egy pártvezér legbelsőbb bizalmasa erőszakos elhallgattatása változatait sorolja, ott nem puszta demokráciadeficit van.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
moricka13
2015. február 13. 14:14
Lássatok csodát! Kis tudják legjobban, mi hol van, deficit és többlet: Németh Péter, Tamás Ervin - a túloldalról. Mehetnek ők is szánkózni, vagy legurulni -
Valodi
2015. február 09. 13:04
"Ahol egy pártvezér legbelsőbb bizalmasa erőszakos elhallgattatása változatait sorolja, ott nem puszta demokráciadeficit van." Csak nem tán? "A sort Sz. András járőr nyitotta még 1996-ban: ahelyett, hogy a műrepülő-világbajnokság helyszínére ment volna terelési feladatokat végrehajtani, ott maradt a Békés megyei rendőr-főkapitányság épületében, bevitte a rendőrautót a gépkocsimosóba, ahol szolgálati fegyverét szájába vette, majd agyonlőtte magát. Kuzma Mihály alezredes, a Békés megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályát vezette. 1998. február 27-én reggel negyed nyolckor látták a munkahelyén, amint elszív egy cigarettát a folyosón, majd állítólag bezárkózott az egyik irodába, papírra vetett néhány sort, szájába vette szolgálati fegyverét, és agyonlőtte magát. A lövést senki sem hallotta, a hivatalos indoklás szerint azért, mert Kuzma alezredes szája is hangtompítóként működött. Dénes Gábor őrnagy, a Belügyminisztérum korrupciót vizsgáló rendőrtisztje 1999. május 20-án délelőtt saját fészerébe sietett, létra segítségével átvetett egy kötelet a gerendán, és felakasztotta magát. (Lásd: Veszélyes közeg, MaNcs, 1999. június 3.) Korábban pszichiátriai gyógykezelésen vett részt, és halála előtt négy nappal állt újra munkába. Dénes őrnagy együtt dolgozott Kuzma Mihállyal, az alezredes szigorúan titkos jelentéseit több esetben ő vitte fel személyesen Budapestre. Kuzma halálát követően idegösszeomlást kapott, ekkor utalták be a BM Központi Kórházába. Ahogy Kuzma Mihály, halála előtt ő is arról beszélt, hogy rövidesen kitálal a rendőrök és a Békés megyei alvilág közötti összefonódásról." Folyt. köv.
balbako_
2015. február 09. 12:49
Nem lehet röhögés nélkül megállni ezt a szellemi kintornát. A szegény posztkomcsi szavazónak eddig Orbán mellett Simicskát kellett gyűlölnie, most pedig zokoghat Simicskáért akit ugyebár , milyen alpári a módszerrel, a stílusban, a bekerítenek. Simicska kiszorítása egyszerre zajlott az üzleti, a politikai, azaz a hatalmi terepről. És most Simicska itt áll egy szál hózentrágerben bekerítve, kiszorítva, meg kell a posztkomcsi szívnek hasadnia!
Mich
2015. február 09. 12:31
Érdekes, hogy ez a ballibes firkász nem akarja felismerni Simlis Lali szavaiban azokat a kulcsszavakat, amivel a ballibes média már évek óta mérgezi az emberek agyát... Érdekes az is, hogy ez (a szellemi kútmérgezés) éppen a Simlisnél járt sikerrel... biztos nem véletlenül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!