A halálhír lesújtotta a minisztériumot

2015. március 25. 10:47

Családi tragédiát semmilyen más üggyel ne mossanak össze.

2015. március 25. 10:47
Külgazdasági és Külügyminisztérium

A KKM és háttérintézményei a Quaestor anyagi helyzetével kapcsolatban semmilyen törvénytelen információval nem rendelkeztek.

A Quaestor csődjét - mint az közismert - az okozta, hogy az engedélyezettnél nagyobb mennyiségben bocsájtott ki kötvényeket, és, amikor a Buda-Cash és a Hungária Értékpapír csődje után az ügyfelek jelentős része elkezdte kivenni a pénzét, a Quaestor egy idő után nem tudta biztosítani a kötvények ellenértékét. Az MNKH ezekhez az emberekhez, cégekhez hasonlóan vette ki a tőkéjét a Quaestortól. Az MNKH gondosan járt el akkor, amikor figyelve a piaci folyamatokat, és azt, hogy mi történik a brókercégeknél, kivette a közpénzt a Quaestortól.

Az MNKH-nak egy értékpapírszámlája volt, a szerződés szerint csak állampapír lehetett, az MNKH tehát a legbiztonságosabb formában tartotta az adófizetők pénzét, az MNKH nem kezdeményezett kockázatos ügyleteket!

Mindezek mellett, tisztelettel kérjük, hogy családi tragédiát semmilyen más üggyel ne mossanak össze.

Szilágyi András szakmai munkássága elismeréseként, illetve annak kiteljesedéseként tekintett az előtte álló feladatokra. Személye köztiszteletnek és közmegbecsülésnek örvendett a KKM-ben, halálhíre lesújtotta a minisztérium vezetőségét és minden kollégát. A család gyászában osztozunk.

(Közlemény.)

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2015. március 26. 08:46
Maffiaország...
Viz Elek
2015. március 25. 16:59
Egy esetet közelebbről ismertem az átkosból. Az érintett közvetve felelős volt a történtekért, mivel ő adta ki az utasításokat. De ha elmondja miért tette neki és a családjának annyi. Ha nem, és mondjuk "kiszáll"neki annyi, a családja marad a viszonylag jó körülmények között.Te mit választanál?
gudmen
2015. március 25. 12:53
a jogállam megszünt..nem most...de ezekben a napokban manifesztálodott...a politikai elit elment a falig.. remélem nincs visszaut a fidesznek ahogy az mszpnek sem..
katus
2015. március 25. 12:26
Javítás:2003 június 16-....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!