Óriási balhorog Simicskától

2015. március 09. 10:35

Az a pálfodulás, amit Orbán Viktor Moszkva kapcsán leírt, és amire megannyi archív felvétel emlékeztet minket, teljesen aláássa a hitelességét.

2015. március 09. 10:35
Véleményvezér
444

Nem is annyira őmiatta, hanem a miniszterelnök hihetetlen orosz násztánca okán. Az a pálfodulás ugyanis, amit Orbán Viktor Moszkva kapcsán leírt, és amire megannyi archív felvétel emlékeztet minket, teljesen aláássa a hitelességét. A miniszterelnök hosszúra nyúlt politikai pályafutása során volt már sok minden: antiklerikális liberális, konzervatív és plebejus politikus, de bármerre is fordította a köpönyeget egy dolog biztosan állandó volt: mindig harcosan Nyugat-barát és oroszszkeptikus volt. 2010-től kezdődően, de 2013 végétől felgyorsulva mindez megváltozott. Mára a magyar miniszterelnök a moszkvai autokrata szövetségese lett.

Ha még ez is lehetséges volt, ha az identitás ilyen alapvető eleméről is kiderülhet, hogy hamis, akkor innentől bármit el lehet képzelni az adott személyről. Még azt is, hogy a magyar antikommunizmus szimbóluma valójában nem is olyan fekete öves ellenálló volt, mint azt feltételeztük. Az orbáni politikuskép darabokra eshet. Ebből a szempontból majdnem mindegy, hogy mi a valóság. Amit egyébként részben a kormányfő miatt úgysem ismerhetünk meg.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anaphylaxiás sokk
2015. március 09. 21:35
Reálpolitika, hülyegyerek.
nimród
2015. március 09. 19:17
Simicska Lajos orrba verte magát Szily László (Cink)
Vén Csataló
2015. március 09. 16:25
Kb. idáig bűzli a Véleményvezér/444 az izzadtságtól. Ha Orbán ügynök lett volna, már évekkel ezelőtt lebuktatta volna a pártállami idők ügynökeinek munkáltatója, tartótisztje, sunyi és aljas munkájuk legfőbb haszonélvezője: az MSZP, illetve az SZDSZ-be összeverődött bolsi keménymag.
peti
2015. március 09. 15:55
Simicska odavert ugyan egy balhorgot, de saját magának. Már a másodikat pár héten belül, igazság szerint... Lassan olyan lesz, mint a Széles Gábor. Mehetnek együtt UFO nézőbe, Gábor elviszi az energiacellás antigravitációs Ikaruszán. Putyin kapcsán meg nem értem a fekete-fehér álláspontot, és csak magáról állít ki szegénységi bizonyítványt, aki így látja az ügyet. Mindenki üzletel Putyinnal, az USA-t beleértve, mi miért ne tehenénk? Attól, mert nem utasítja el kerek-perec, még nem lesz automatikusan Putyin pincsije vagy csicskája. Sőt, szerintem nem is szabad elutasítani, ahogy az amcsikat se. A két nagyhatalom érdekeinek metszéspontjában kell lavíroznunk, egy apró ország apró zsarolási potenciálját jól kihasználva, és a mindenkori MAGYAR érdekek érvényesítéséhez mindent felhasználni, amit tudunk. Ez politika, nem az angolkisasszonyok teadélutánja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!