Megélhetési népszínmű négy felvonásban

2015. május 21. 15:33

Huszonöt éve mennek csatába. Huszonöt éve hazudják, hogy ez lesz az utolsó ütközet, de most győzniük kell. Huszonöt éve még az olvasó is elhitte.

2015. május 21. 15:33
Puzsér Róbert
Puzsér Róbert
Magyar Nemzet

„Az olvasó nem csodálkozik. Tudja, hogy a politikus az a személy, aki mindenhez ért, és mindenhez kicsit jobban, mint aki abból él. Olyan, akár a kritikus, csak esetében a vélemény mellé hatalom is jár. A Parlament folyosóin szájról szájra terjeng Cesare Borgia története, aki állítólag maga festette a Mona Lisa felső harmadát, és így lett a kép tökéletes. E szellemben készült a Sámándob is. ()

Epilógus

Huszonöt éve mennek csatába. Huszonöt éve hazudják, hogy ez lesz az utolsó ütközet, de most győzniük kell. Huszonöt éve még az olvasó is elhitte. Huszonöt éve nézi ezt a hitvány, hazug darabot ripacsokkal, lőcsökkel és pőcsökkel. Az olvasó az expót csak egy fegyvernek látja Földes és Szőcs kezében, amire hivatkozva belerángathatják őt a polgárháborúba, ahogy Földest és Szőcsöt is csupán fegyvernek látja Bayer és Szily kezében, akik csak arra jók, hogy segítségükkel azok a másikba gázolhassanak.

Az olvasó most úgy érzi, hogy hiába volt Bayer nagy gyónása alig pár hete a Hír24-en, pont ott folytatja, ahol a bűnbánat előtt abbahagyta. Az olvasó úgy érzi továbbá, hogy Szily hiába tesz gesztusokat, ha később mindig megtér mesteréhez, Gyurcsány nagy mesemondójához, Tóta W. Árpádhoz. Íme az ócska komédia, amelyet az olvasó mégis tragédiaként él meg. Nem érti, vajon miért tartják huszonöt éve műsoron. Az előadás folytatódik. A nézőtér lassan kiürül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Várkert bazár
2015. május 22. 09:49
" balbakó 2015. május 22. 07:19 Csak egy csendes kérdésem van Puzsérhoz Hol az erkölcsi alap, hogy bárkinek a szemére hányjon bármit?" A magyar államadósság két és félszerese vándorolt ki offshore számlákra http://www.youtube.com/watch?v=T2SWi5eQAc8 Offshore számlákon a magyar államadósság - YouTube FACEBOOK: https://www.facebook.com/pages/Nemzeti-Civil-Kontroll/342783665741979 WEB: http://www.civilkontroll.com/ - Nemzeti Civil Kontroll http://www.youtube.com/watch?v=x3VXIqJfks8
Várkert bazár
2015. május 22. 09:46
balbakó " balbakó 2015. május 22. 07:19 Csak egy csendes kérdésem van Puzsérhoz Hol az erkölcsi alap, hogy bárkinek a szemére hányjon bármit?" Végül is csak 10+ MILLIÓ magyar ember 1946-1989 között létrehozott, megtermelt Nemzeti Vagyonát tették a földdel egyenlővé a Gengszterváltással Ez tényleg elég kevés ok
Várkert bazár
2015. május 22. 09:44
balbakó " balbakó [Hozzászóló kiszűrése] 2015. május 22. 07:19 Csak egy csendes kérdésem van Puzsérhoz Hol az erkölcsi alap, hogy bárkinek a szemére hányjon bármit?" Te, tudtad hogy "demokráciában" bárkinek lehet véleménye? orbán is megmondta Strassburgban. És mindenkié egyet ér. Ahogy orbáné is, de ő 10 Millió véleményként kezeli a sajátját
Várkert bazár
2015. május 22. 09:42
yanoo "Az olvasó- ha még van- leszarja magasról mit irkálnak a párthű megmondók." :))))))))))))))) Azért van MINDEN Bayer cikk alatt 150+ komment itt a Mandin, mi?:) Mert leszrarja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!