Erőszak lesz a vége, amikor az állam mondja, hogy gyűlölni kell

2015. július 22. 17:06

Lehet, hogy ezek az új feszültségek, erőszakos cselekmények akkor is megjelennek/megtörténnek, ha nincs az állami kampány.

2015. július 22. 17:06
Erdélyi Péter
444

Lehet, hogy ezek az új feszültségek, erőszakos cselekmények akkor is megjelennek/megtörténnek, ha nincs az állami kampány.

Egyszerűen csak azért, mert most tényleg sokkal több menekült érkezik Magyarországra, mint korábban. Többet találkoznak velük az emberek, beleértve a szélsőséges, agresszív embereket is. Több a súrlódás.

De persze az is lehet, hogy ha nincs az idegenellenes kampány, akkor ezek a dolgok nem, vagy nem pont így történtek volna meg.

Nem könnyű eldönteni. (…)

A Harvard 2014-es kutatásában David Yanagizawa-Drott a ruandai népirtás, és az állami propaganda összefüggéseit vizsgálta. (…)

Yanagizawa-Drott azt vizsgálta, hogy az egyes ruandai falvakban mennyire volt tisztán vehető a szélsőséges RTLM rádió, és hogy ehhez képest a környéken később hány embert vádoltak meg a népirtással összefüggésben. Az adatokat mindenféle egyéb körülményetől (a települések etnikai összetétele, lélekszáma, stb.) megtisztítva arra jutott, hogy a gyűlölködő rádió bizonyíthatóan 12-13 százalékkal növelte az erőszakot. A falvakban, ahol tisztán fogható volt az adás, és környékükön többen vettek részt a tuszik lemészárlásában. Összességében 51 ezer ember vett részt az öldöklésben kifejezetten a rádió miatt, akik valószínűleg nem gyilkoltak volna, ha nincs a tuszik elleni propaganda.
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2015. július 23. 13:42
Ülő Bika [Hozzászóló kiszűrése] 2015. július 23. 11:56 „Az asszony nem ember, a sör nem ital, és a medve nem játék.” (Németh Zsolt, Fidesz) Uff!" Nem Németh Zsolt, nem fidesz, hanem egy székely mondás. Puff!
nolimit6
2015. július 23. 12:02
Erőszak lesz a vége, amikor a média el akarja hitetni, hogy teljesen rendben van az, hogy Európa többé nem Európa. Hogy a kereszténység nem érték, és a kultúra nem számít.
catalina9
2015. július 23. 10:13
A Sorostalpasok pezsegnek, eleget kell tenni az amerikai nagybácsik kívánságának.
catalina9
2015. július 23. 10:10
Igazi sunyi hátulról mellbe cikk. Bezzeg amikor a gusztustalanul gyalázó Charlie Hebdó jópofizott és pofán vágták őket, akkor ugyanez a Klubrádiós értelmiség jesuischarliezott
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!