Kések a határon

2015. július 18. 10:31

A kormánynak esze ágában sincs lemondani erről a tökéletesen haszontalan, viszont annál viszolyogtatóbb, barbár „megoldásról”.

2015. július 18. 10:31
Mészáros Tamás
Népszava

„Azon a kerítésen, amelyet a magyar kormány azért épít a szerb határon, hogy feltartóztassa az általa »illegális bevándorlóknak« nevezett migránsokat - valójában legfőképp menekülteket -, a hírek szerint pengék is lesznek. A beépített kések – úgymond – jócskán megnehezítik majd az átjutást.

Ezt a sajtóértesülést eddig senki nem cáfolta. Vagyis a kormányzat nem szégyelli a dolgot, esze ágában sincs lemondani erről a tökéletesen haszontalan, viszont annál viszolyogtatóbb, barbár »megoldásról«, mert az pontosan beleillik abba a propaganda-hadjáratba, amit belpolitikai használatra folytat a menekültek ellen. Nyilván arra számít, hogy mindazok, akiknek legrosszabb ösztöneikből fakadó indulatait már eddig is sikerült ezzel a hecckampánnyal felkorbácsolni, nemkülönben lelkesen üdvözlik a pengék beépítését is. Hiszen ez a párját ritkító »műszaki« gondosság arra vall, hogy a kormány komolyan veszi a feladatot: megértetni a Magyarország felé igyekvő oltalmat keresőkkel: márpedig ha itt próbálkoztok, legfeljebb elvéreztek a kerítésen, de bebocsátást akkor sem nyertek.

Ez a látszólag kegyetlen elriasztási technika persze értelmetlen, és akik kitalálták, azok is pontosan tudják, hogy ilyesmivel nem lehetne megállítani az elkeseredett, kimerült, félelemtől űzött embereket. Szerencsére azonban nincs is szükségük arra, hogy a magyar késeken keresztülmásszanak. Tudvalevő – noha a kormány korifeusai erről nemigen beszélnek -, hogy amennyiben bárki a kerítés előtt, már magyar területen megáll, és bejelenti, hogy menedéket kér, azt a nemzetközi egyezmények szerint amúgy is be kell engedni. Tehát maga a kerítés is felesleges, hiszen semmiféle gyakorlati haszna nincs – kizárólag arra való, hogy a kormány emberei folyamatosan előadhassák a nemzet megmentéséről szóló színjátékukat. Legkevésbé sem érdekli őket, hogy ez a gyalázatos népámítás a lehető legrosszabb színben tünteti fel az országot; hogy úgy láttatja a magyarokat, mint a mások szenvedéseire érzéketlen, nem csupán önző, de ráadásul kíméletlen rasszistákat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 156 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lolka-Bolka
2015. július 19. 17:56
meszaros fiam ... te nem valtozol ... ugyan olyan bolsi vagy mint voltal
salytóhuba
2015. július 19. 14:50
most mit háborogtok.... jácchatna géppityú..napalm...tarack.... DE mi humánusok vagyunk mám !!!!!
mary
2015. július 19. 12:04
Akkor milyen megoldást javasolsz te kommunista őskövület ! Nem csak pofázni kell hanem cselekedni
tas0125
2015. július 19. 11:41
Azt, hogy ezt az írást mi a francnak kellett leírni. Ezért aztán sok minden eszembe jutott. 1. Az ezüst eszcájgot, amit loptál, Tamás visszaszolgáltattad már. A késeket is, egész biztosan! Azért. 2. Többen, szinte mindenki úgy látja. A falba nem biztos, hogy fejjel neki kell menni. Ki van írva a bejárat. Szintúgy az átlátszó szöges drótos, késes kerítés. Ha van csöngő és nyitható kapu, hülye az az ember,hogy össze-vissza karmolja magát. Az oktalan gyermeknek meg vigyázza rajta anyja\apja. Ki milyen vallása van épen. Mifelénk ilyenek. 3. A kerítésről,"a hírek szerint pengék is lesznek, -jegyzi meg a szerző M.T.óvóan- "A beépített kések – úgymond – jócskán megnehezítik majd az átjutást." Tamás, a jó publicista odamegy és megnézi, nem úgy átabotában. Picsogni jobbra-balra az túl olcsó,meg kell tudakolni. 4. És ami teljesen nyilvánvaló. Az állam azért van, hogy vigyázza az állam határt, szigorúan. A schengenit is, ha már szövetségesek vagyunk, és nem szavazat szedő szórakozásból. 5. A nádudvari schengeni határ védelménél, Hunyadi János egyáltalán nem fajgyűlölő "fajlamánál" végzett önvédelmi harcokat. Meg is kapta érte a pápától, a minden napi déli harangszót. Remélem, hogy megerősítek-e nékünk, hogy továbbra is harangozhatunk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!