Azért a víz az úr

2015. augusztus 10. 08:53

A futballon kívüli világban ma már talán egyedül az atlétikai vb fogható a medencés (és ma már folyami, tavi és tengeri) dzsemborikhoz.

2015. augusztus 10. 08:53
Ch. Gáll András
Napi Gazdaság

„Amikor 1973-ban, Belgrádban először megrendezték az úszó- és vízilabda-világbajnokságot, kevesen gondolták, hogy az esemény a labdarúgó-vb és Eb vetélytársává növi ki magát, s a futballon kívüli világban ma már talán egyedül az atlétikai vb fogható a medencés (és ma már folyami, tavi és tengeri) dzsemborikhoz. Népszerűségben, látványosságban, s ma már egyre növekvő mértékben financiális hátterét tekintve.

Persze a tegnap befejeződött 16., kazanyi vizes világbajnokság kapcsán legutoljára a kiosztott majdnem hatmillió dollárnyi pénzdíj jut az ámulattól a szemét dörzsölő néző eszébe. Ami elsőre beugrik mindenkinek, aki két héten át odacövekelte magát a képernyők elé, az az ötaranyas Katie Ledecky, a svéd villámlány, Sarah Sjöström, az angol mellúszó fenomén Adam Peaty, a kortalan jenki, Ryan Lochte, és a mauritiusi apa dél-afrikai fia, Chad Le Clos neve. És – hála Istennek, nemcsak nekünk, joggal elfogult magyaroknak, hanem világszerte a sportág híveinek – Hosszú Katinkáé és Cseh Lászlóé. Előbbi két arany- és egy bronzérmet gyűjtött egy pazar világcsúccsal és egy 24 éve fennálló, legendás magyar rekord újraírásával tetézve, utóbbi harmincadik életévét taposva mindhárom fajta éremből egyet-egyet szerzett, visszapörgetve az idő kerekét. A harmincéves Cseh Laci jobb, érettebb, hatékonyabb, potensebb, mint egykor volt húszéves önmaga – hát nem efféle elixírre vágyunk valamennyien?!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2015. augusztus 10. 21:29
"Népszerűségben, látványosságban, s ma már egyre növekvő mértékben financiális hátterét tekintve." Ezekben még mindig a foci, amerikai foci, baseball az első három.
kjkj945
2015. augusztus 10. 18:13
A vízi sportokban mindig jók voltak a magyarok. De ők nem zsebeltek be annyi lóvét, mint a focisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!