Minden országnak elnézik a keményebb fellépést a migránsokkal szemben, kivéve nekünk

2015. szeptember 22. 14:17

Ponta könnyen vagdalkozik, mivel nem érintett a migrációs helyzetben, a kibicnek semmi sem drága. Ha Románia határain állna nyolc-tízezer migráns, elhalkulna, s neki állna építeni a maga kerítését.

2015. szeptember 22. 14:17
Georg Spöttle
SzegedMa

A horvátok úgy tervezték, hogy a szerbekhez hasonlóan csupán átbuszoztatják az országon a migránsokat, s ezzel meg is oldották a problémát. Azonban Szlovénia, a várakozásaikkal ellentétben, keményen fellépett, bejelentette, hogy nem enged át senkit ellenőrzés nélkül, s lezárta a határokat. Ezt követően kézenfekvő volt, hogy Magyarországra szállítják a bevándorlókat, miután mi már rendelkeztünk tapasztalatokkal a kezelésükben.

Sajnos, ez eddig működött, s ráadásul van egy C-terv, ami azt jelenti, hogy szélnek eresztik őket, romlana a közbiztonság, már az is kérdéses lenne, hogy át lehet-e kelni a határátkelőhelyeken, ami a turizmusra is kihatna. Magyarország blokkolni fogja a horvátok kérelmét a schengeni egyezményhez való csatlakozáshoz, hiszen bizonyították: képtelenek megvédeni határaikat. (…)

Ponta könnyen vagdalkozik, mivel nem érintett a migrációs helyzetben, a kibicnek semmi sem drága. Ha Románia határain állna nyolc-tízezer migráns, elhalkulna, s neki állna építeni a maga kerítését. (…)

Figyeltem a brit és német sajtóorgánumokat az utóbbi napokban, s azt tapasztaltam, szinte egyáltalán nem érték támadások a horvátokat ezen lépésekért az Európai Unióban, még negyedannyit sem foglalkoztak velük, mint Magyarországgal. Ugyanez igaz arra az esetre, amikor a szlovén rendőrök könnygázzal visszaverték a migránsokat (és az őket segítő aktivistákat), itt is megfigyelhető a nyugati balliberális sajtó kettős mércéje. Azt tapasztalom, hogy mindenkinek elnézik a keményebb lépések alkalmazását, kivéve Magyarországot, amely a saját határait védte Röszkénél.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. szeptember 23. 04:33
Azt kell nézni, hogy hol ki van hatalmon. Ahol vörös pártok (is), azokat az országokat nem kritizálják.
UvegSam
2015. szeptember 22. 22:52
Ez a tag jól lerántja a leplet a szabadkőműves kezekben lévő mainstream liberálbolsevik sajtóról. Meddig papázza még be a sok lökött libelarizált , anyagilag telebaszott , csesznye , renyhe nyugati polgár a mantrát? Arra jó ez a kis felfordulás, hogy végre észhez térjenek. Viszont a gond az, hogy ez már mindenképpen nagyobb felfordulás lesz a kívánatostól. Tényleg nem kárörvendek, pedig jól esne. Nem tudjuk mi a szar jön ki ebből az egészből,
nimród
2015. szeptember 22. 20:35
Nem kell beszarni! Az idő nekünk dolgozik. Már érzékelhető, hogy az elítélő vélemények száma csökken, az elismerőké pedig nő. Csak az elmúlt félórában, az M1 híradóból. Günter Verheugen német szocdem politikus, volt EU biztos, vagy a Financial Times nyilatkozott pozitívan a magyar migráns politikáról. Verheugen ráadásul bírálta saját, konzervatív-szociáldemokrata nagykoalíciós kormányukat.
tevevanegypupu
2015. szeptember 22. 20:12
Hála Sorosnak meg zsidóinknak, nekünk ilyen befolyásos ismerőseink vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!