Autizmus gyógyítása a Google szemüvegével

2015. október 19. 15:45

A Stanford Egyetem kutatói sikeresen kezelik a Google Glass szemüveggel az autista gyermekeket.

2015. október 19. 15:45
Nitish Kulkarni
TechCrunch

Autista gyermekeken segít a Google Glass a Stanford Egyetemen kísérleteiben. A fejlesztés célja, hogy megtanítsák a gyerekek arra hogyan ismerjék fel és osztályozzák és azonosítsák is az érzelmeiket. Ebben segít a gépi tanulás és az arc mimikájának a megfigyelése. Catalin Voss és Nick Haber kutatók sikeresnek tarják az eddigi Google Glass-os kísérleteket. Sőt el is kezdték a második fázist, ahol már bonyolultabb feladatokat is szeretnének adni a gyerekeknek, akik megtanultak a szemüveggel együtt élni a mindennapokban. 100 autista tesztelte már  a direkt a Glass-hoz készített speciális szoftvert, a hosszabb távú céljuk az, hogy otthon tudják majd végezni ezeket a feladatokat, de nem szeretnék, hogy a Google szemüvegét kelljen majd folyamatosan hordania a gyerekeknek az iskolában. 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!