Kommunikációs terror

2015. november 28. 10:31

Siet a kamerák elé Lázár János, Kovács Zoltán, a még oly ritkán nyilatkozó Pintér Sándor, hogy megvédje a TEK-eseket. S teszik ezt olyan vehemenciával, hogy tán már maguk is hiszik: bántotta valaki a kommandósainkat.

2015. november 28. 10:31
Boda András
Népszabadság

Miközben csak ­Hajdu János főigazgatót érték bírálatok. Ő hagyott jóvá olyan közleményt, ő adott olyan nyilatkozatokat, amelyekkel azt sugallta, hogy iszlamista terroristákat kaptak el. Ha valaki arról beszél, hogy a párizsi merényleteket követő fokozott felderítő tevékenység után, »kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során« hajtottak végre akciót nemzetközi szálakkal is rendelkező ügyben, akkor nem lepődhet meg, ha mindenki nagy fogásra gondol. És azon sem csodálkozhat, ha elkerekedik az emberek szeme, amikor kiderül: a bíróság nem terroristaként, hanem világháborús fegyverek illegális gyűjtőiként azonosítja az elfogottak egy részét.

Mindegy is, hogy a félreértés csúsztatás vagy kommunikációs dilettantizmus következménye. És akkor arról nem is szóltunk: esetleg mégis terroristákról van szó, csak erről előbb nyilatkozott a főkommandós, mint hogy ezt igazolni tudták volna. Mindezek után a sajtót is szapulva robbant a belügy a hírrel: tényleg nagy volt a veszély, a hét végén elfogott két másik férfi egy kormánytagot akart kivégezni...

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
koronaszepe
2015. november 29. 11:24
Szánalmas a TEK megfelelési, önigazolási kényszerből fakadó idétlenkedése. Miért is hoztuk létre, miért is tartjuk fent több tíz milliárdból ez az "elit alakulatot"? A Q7-es kommandót?
Tintamin
2015. november 29. 00:10
A TEK olyan szinten dilettáns hülyék gyülekezete, hogy "tenoristák"-ról beszélnek:)))
Rabonban
2015. november 28. 17:32
Én valahogy nem gondoltam azt, hogy iszlamista terroristák voltak, mert Hajdu ilyet nem is mondott.Nem értem, ha valaki szövegértésből ennyire banga, akkor hogyan lehet újságíró? A baloldali sajtó bűnözőket véd, bűnüldözőt támad. Magyar abszurd.
tevevanegypupu
2015. november 28. 13:48
Nem értem..Brüsszelben napokon át megállt az élet és nem történt semmi..de ott senkinek eszébe nem jutott volna tiltakozni ellene, nálunk ezek a barom bolsevisták járatják a szájukat, de mikor Gyurcsány szívbaj nélkül gyerekekkel vetette körül magát és orvlövészeket tetetett a tetőre és szlovák terroristákat hazudott, akkor ezek az ávh-s ivadékok vele együtt rettegtek. Undorító, hogy a Népszabadság ezzel a névvel és ugyan azzal az ideológiával még mindig létezik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!