Szabadok legyünk, ne rabok

2016. március 16. 20:56

A hazai és nemzetközi internacionalista gondolkodásmód itt találkozik. Nem tűri a sokféleséget, és üldözi az egyenlő mércét.

2016. március 16. 20:56
Megyeri Dávid
Magyar Idők

„Jelképes volt az a távoli dühödt nyekergés, amit az úgynevezett ellentüntetők felől hozott a szél a Múzeumkert előtti körúti sokezres, esőálló sokadalom számára. Ez a tónus hatotta át az úgynevezett pedagógustüntetést és a balellenzék megmozdulásait is. Hisz minden megnyilatkozásuk az internacionalizmus legpopulistább változatát jelenítette meg. Amit főként Pukli István, illetve rá rímelve az önállóan is demonstráló MSZP előadtak szélsőséges anarchista demagógiában, olyat a rendszerváltás óta még nem hallott az ország.

A Teleki Blanka Gimnázium igazgatója bevallottan nemcsak a kormány, hanem az egész Országgyűlés – a baloldalt is beleértve! –­ ellen kelt ki üvöltve, végső soron a hatalom átadását követelve. Az ő olvasatában már nem is kell tárgyalni a kormánnyal, csak minden követelésük teljesítését tudják elfogadni, különben jön a tanári munkabeszüntetés, majd az általános sztrájk. Minden alap nélkül magukhoz sorolják a társadalom nagy többségét, holott erre a nyolc-tízezres tömeget látva semmi alapjuk nincs. Amelyben ha pár százalék tanár, értelmiségi lehetett, sokat mondunk.

Miként a miniszterelnök is utalt rá, a nemzetköziség erői másfajta fegyverekkel küzdenek: zsarolással, megbélyegzéssel, fenyegetéssel. A hazai és nemzetközi internacionalista gondolkodásmód itt találkozik. Nem tűri a sokféleséget, és üldözi az egyenlő mércét. Teljes behódolást követel minden iránt, ami nemzetállam-ellenes. Ebben az új megvilágításban tehát Brüsszel megállítása a negatív gondolkodásmód, a meghaladott, kominternes fíling meghátrálásra kényszerítését jelenti. Ami pedig nem megy másként, csak a pozitív tartalmak, értékek felmutatásával, a szabadságszerető nemzetek önkéntes összefogásával, amelyek elutasítják a rájuk oktrojált uniformizációt.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
írmag
2016. március 17. 10:58
Hiba történt, 1990 után ennek folyamata maradt el: A bolsevizmus magyarországi első kötete 133 napos uralmat jelentett. Összességében az 1919/1920-as tanévben a 284 919 tanulót 20 840 oktató képezte. A kommunista a tanácsállam 133 napig tartó uralma alatt, a vörös terror idején 590 személyt végeztek ki. Az áldozatok közül 200 tanító és pedagógus volt. 1919 augusztusától a tanítók és tanárok ezrei ellen indult — jogosan — fegyelmi eljárás. Ennek folytán összesen kb. 6500 tanítót és tanárt bocsátottak el végkielégítéssel vagy soron kívüli nyugdíjazással. Jelenleg jórészt a kádár rezsim alatt kiképzett oktatók munkálkodnak, alattomosan is. Mi az akadály?
BőröndÖdön
2016. március 17. 08:26
Imádom a Párt központi lapját...
Cseng Ho
2016. március 16. 23:48
Az igazgató mesélt származásáról...
Cseng Ho
2016. március 16. 23:38
Azt gondolom, hogy a fiú nem bűnhődhet az apja vétkei miatt, de az apja nevelte, abban a hitben, ami az ő hite volt. És ő nagyon hitt, a munkások vasöklében...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!