Konzervatív, kérdezni merő sajtóorgánum csak nyomokban létezik

2016. október 17. 18:13

Orbán kicsinálta az ellenzéki sajtót. Mikor indít végre valaki egy rendes keresztény, konzervatív, jobboldali napilapot?

2016. október 17. 18:13
anarki
444

„A Napi Gazdaságot átalakították kormánypárti Magyar Időkké. Az Origót átalakították kormánypárti Origóvá. A TV2-t átalakították kormánypárti TV2-vé. Az RTL-t befenyítették, a Metropolt meg a Népszabadságot egyszerűen bezárták. A Népszavát eladták, az Index jövője pedig mint a kutya vacsorája. Mindemellett a közpénzből működtetett, eufemisztikusan közszolgálatinak nevezett média teljes egészében kormányzati irányítás alatt áll, vagy kormányzati érdekeknek hódol, az évi 85 milliárdból működő fő propagandaeszköztől, az MTVA-tól (M1, M2, M3, M4, M5) az MTI-n át a pártkatonák és -tanácsadók által működtetett, állami hirdetésekből, vagyis szintén közpénzből eltartott szatellitszájtokig és újságokig (Faktor, Ripost, Lokál, 888 és társaik). (...)

A hivatalos állami logika szerint ma Magyarországon könnyen ellenzékinek minősülne egy becsületes, konzervatív, keresztény ideológiát valló, klasszikus republikánus vagy modern jobboldali sajtóorgánum, ami szakmai alázatból azért időnként csak rákérdezne, hogy hová-hová azzal a helikopterrel, miniszter úr, vagy hogy honnan lett a yacht, polgármester úr, vagy hogy miért nőtt ekkorára az a stadion, miniszterelnök úr.

Ilyen, magát egyszerre konzervatívnak tartó, egyúttal kérdezni merészelő sajtóorgánum ma csak nyomokban létezik Magyarországon. Egyrészt azért, mert a kormánypárti sajtónak nem az a legfőbb ismérve, hogy következetesen konzervatív, keresztény, republikánus vagy jobboldali, hanem az, hogy következetesen kormánypárti, így aztán a hatalomhoz való viszonyát a szervilizmus és az opportunizmus jellemzi, és ez sajnos sokszor az újságírói produktumon is tetten érhető. Mésrészt pedig azért, mert okkal feltételezhető, hogy a mostani rendszer egy lopásokat firtató jobboldali lapot ugyanúgy einstandolna vagy bezáratna, mint a liberálisnak vagy baloldalinak titulált ősellenségeket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 98 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bölcs Ész
2016. december 02. 09:24
Vajon a 444-esek mikor tesznek fel kényelmetlen kérdést Juhász Péternek?
Héja
2016. október 28. 20:30
Van abban valami ordítóan röhejes, hogy épp a vérballib/anarchista 444 hiányol egy "konzervatív, kérdezni merészelő" lapot. Miközben a 444-ből csak a tisztesség, az igazmondás, a hírérték, vagyis egy normális portál összes jellemzője hiányzik. Az, ami a balosoknál hiánycikk. Cikk dögivel, uszítás a köbön,a többi... 444.
Héja
2016. október 28. 20:30
Nézd faszomfütty, bár neked ez magas, nem vagyok pártkatonája sem a fidesznek, sem sem a nyögdíjas apácák kórusának, stb. Ha némi eszed lenne, javasolnám, akadj le Habonyról, a gázszerelőről, stb. Foglalkozz Furcsánnyal, a szociális segélyeddel,a füves Juhásszal, stb.
balbako_
2016. október 25. 19:41
Érdekes sztori ez is! Felmerült ugyanis a gyanú, hogy éppen Fidel Castróék köpték be a bolíviai hatóságoknál a fiút, ezáltal megszabadultak per nélkül egy véreskezű kolonctól. (A Rajk per egyszerűsített változata)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!