Örülünk? Donald! Örülünk?

2016. november 11. 09:51

Az álszent timokrácia, a liberális politikailag korrekt közbeszéd és a minket, magyarokat mindig kioktató, gőgös hatalmi elit kapott egy jókora pofont.

2016. november 11. 09:51
Nagy Ervin
Nagy Ervin
Polgár Portál

„Ugyanakkor örülni, örülhetünk. Hisz az álszent timokrácia, a liberális politikailag korrekt közbeszéd és a minket, magyarokat mindig kioktató, gőgös hatalmi elit kapott egy jókora pofont. És igen vicces az, hogy most ez az elit azzal nyugtatja magát, hogy »Killary« Clinton számszerűen több szavazatot kapott, csak hát az elektori rendszer eltorzítja a demokráciát; illetve, hogy a legtöbb Trump szavazó csupán becsapott bunkó, a politikához nem értő, könnyen befolyásolható buta polgár…

Nos ebben az érvelésben az a vicces, hogy az amerikai alkotmány, és a választási rendszer már megszületése pillanatában álszent volt. Hisz az elektori rendszert (amely valóban torzít) az »alapító atyák« azért találták ki, hogy ennek a súlyos döntésnek a meghozatalában »egy politikában jártasabb csoport« vegyen nagyobb súllyal részt. Meggyőződésük volt az, hogy amerikai lakosságának egy része nem kellően tájékozott ahhoz, hogy »megfelelő« elnököt válasszon…

Habár ez több mint kétszáz éve történt, de még mindig érvényben van, és ha igazuk van az establishment elitjének abban, hogy a politikailag tájékozatlan buta tömeg miatt nyert Trump, akkor bizony visszanyalt a fagyi…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vanádium
2016. november 12. 10:41
Sem az amerikai demokraták ,sem az unió tisztviselői NEM A MAGYAROKAT, hanem a magyar kormányzatot ,orbánt és a kormányzati intézkedéseket bírálták / bírálják. A fidesz funkcionáriusok a saját sérelmeiket akarják nagyítani azzal ,hogy kivetítik az országra.
GV0917
2016. november 11. 15:15
E jelben győzni fogsz!!!! "PC-->pc"!!! azaz pici lett a PI.SZI
Pinter68
2016. november 11. 14:45
Ja, Ervinke! Az előítéletes, kirekesztő bunkók triumfálnak. Lehet neki örülni. De fontos tudni, hogy attól még előítéletes kirekesztő bunkók maradtok! Tudod, Hitler ideológiája sem lett elfogadhatóbb attól, hogy hatalomra került. Nem legitimál mindent a többség, ahogy azt ti annyira szeretnétek. Vannak egyetemesebb értékek is, amiket nem ír felül a hatalmi pozíció.
spájdernecc
2016. november 11. 14:24
Hát, januárig Donald bá' sokat fog simulni, és a bőröndösök zöme is visszapakol a gardróbba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!